Home » België print deze pagina

België

België kan niet rekenen op hoge Alpentoppen met eeuwige sneeuw, maar als het weer het toelaat kan je tijdens de wintermaanden toch op enkele Ardense pistes terecht om te skiën of te langlaufen. Jaarrond kan je je favoriete wintersport beoefenen in een van de indoorskibanen die het land rijk is.

Wintersport

Wie in openlucht wil wintersporten in België, moet hiervoor naar de Ardennen. Gemiddeld één maand per jaar ligt er voldoende sneeuw om te skiën of te langlaufen. Snowboarden is op vele plaatsen niet toegestaan. Het bosrijke landschap leent zich ook uitstekend voor lange winterwandelingen.

Wintersportgebieden

Bekende wintersportgebieden in België zijn onder andere Baraque de Fraiture, Mont des Brumes en Val de Wanne. Deze richten zich vooral tot families met kinderen, beginners en langlaufers. De infrastructuur laat niets te wensen over.

Wintersportdorpen

Het fenomeen van skidorpen zoals we dat kennen in landen als Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, bestaat niet in België. Je mag je wel steeds verwachten aan een warm en gastvrij onthaal.

Overnachten

Naast de hotels en herbergen vind je in en rond de Belgische wintersportgebieden enkele leuke B&B’s en adressen voor agrotoerisme. Mits toelating van de eigenaar, is kamperen in de vrije natuur ook toegestaan.

Onderweg

Hoewel België over een uitgebreid netwerk van wegen en spoorwegen beschikt, zijn grote delen van de Ardennen ongerept gebied. De afstanden tussen de verschillende wintersportgebieden en de grote steden zijn toch makkelijk te overbruggen met de wagen of het openbaar vervoer.

Gastronomie

Het traditionele frietkraam of het dorpscafé zijn nooit ver uit de buurt. Daarnaast zijn Belgen vooral bekend als Bourgondiërs die een goede en rijkelijke maaltijd, vaak met streekproducten, steeds weten te appreciëren.

Cultuur

Naast het overweldigende natuurschoon laten de Ardennen in hun geschiedenis kijken via een brede waaier van culturele activiteiten, musea en bezienswaardigheden.

Skipistes

Naam Type Hoogte Pistes Dorp
Aspen Indoor / / Wilrijk
Baraque de Fraiture Outdoor 100 m 2050 m Fraiture
Bütgenbach Worriken Outdoor / / Bütgenbach
Casablanca Indoor / / s – Gravenwezel
De Lissenvijver Indoor / / Geel
Ice Mountain Indoor 40 m 210 m Komen
ISC Oud Turnhout Indoor / / Oud-Turnhout
Katteven Indoor / / Genk
Lierneux Outdoor / 1400 m Lierneux
Mont Blanc Indoorski Indoor / / Roeselare
Mont des Brumes Outdoor 180 m 1000 m La Gleize
Ovifat Outdoor 125 m 1500 m Ovifat
Rodt-Tomberg Outdoor / /
Ski Botrange Outdoor / 2800 m Waimes
Snow Valley Indoor 42 m 420 m Peer
Spa Outdoor / 600 m Spa
Val de Wanne Outdoor 130 m 1000 m Wanne
Wirtzfeld zum Holzwarchetal Outdoor / / Wirtzfeld
Yeti Indoor / / Anderlecht
Zondal Indoor 23 m 92 m Deurne

Weer

Nieuwsbrief ontvangen ?