Home » Canada print deze pagina
icon skigebied Canada

Wintersport- & skiland Canada

Veraf en duur zijn de meest gehoorde vooroordelen als men over wintersporten in Canada spreekt. Niets van waar zult u ontdekken wanneer u na een vlucht van tien uur op bestemming bent en geniet van de goede accommodaties en ongekende rust op deze sneeuwzekere bestemming.

Wintersport

In de Canadese Rocky Mountains reiken de toppen tot 2500 meter hoogte en vind je tal van skimogelijkheden in diverse grote en kleine skigebieden. Deze zijn van een onberispelijke kwaliteit en richten zich zowel tot skiërs als snowboarders. Andere populaire activiteiten zijn skisafari, heliskiën, sneeuwscooter rijden, hondensledetochten en downhill tubing.

Wintersportgebieden

De belangrijkste en meest bekende wintersportgebieden zijn: Whistler Blackcomb, Banff Ski Resort en Lake Louise Mountain. Alles samen telt Canada meer dan 950 kilometer aan pistes. Over het algemeen zijn ze zeer overzichtelijk, breed en rustig aangelegd. Wachtrijen voor de skiliften zijn er onbestaand.

Wintersportdorpen

Onooglijk kleine skidorpen en zeer bekende steden ontvangen de wintersporter met open armen. Het bekendste oord is Whistler, gelegen aan de westkust van Canada en in 2010 gastheer van de Olympische Winterspelen. Gratis shuttles brengen je in no time van en naar het skigebied.

Overnachten

In Canada zul je versteld staan van het zeer kwaliteitsvolle overnachtingaanbod. Je vindt er allerlei accommodaties in diverse prijscategorieën. De service en gastvrijheid laten niets te wensen over.

Onderweg

Een vlucht vanuit België naar Vancouver duurt ongeveer elf uur. Van daaruit is het anderhalf uur rijden naar het skigebied Whistler. Vanaf Schiphol zijn er dagelijks non-stop vluchten naar meerdere bestemmingen in Canada. Boek je bij je vlucht ook een huurauto, dan komt de combinatie fly-drive je vaak goedkoper uit.

Gastronomie

Er zijn vele verschillende soorten accommodaties en ook op culinair gebied is er een ruime keus. De Canadese keuken is veelal een knipoog naar de oorspronkelijke bewoners: de Native-Americans en de Inuits. Zij kookten vroeger al vissoep, maïs-chowder en pompoensoep. Ook bonenstoofpot, gerookte zalm en andere vis zijn typisch Canadese gerechten.

Cultuur

Artistieke uitingen in Canada hebben meestal een multiculturele achtergrond. Het land telt diverse beroemde schrijvers, musici en acteurs. Ook de Canadese humor is wereldberoemd. Op sportgebied zijn gridiron football, basketball, baseball en ijshockey het populairst.

Nieuwsbrief ontvangen ?