Home » Frankrijk print deze pagina
icon skigebied Frankrijk

Wintersport- & skiland Frankrijk

Vakantieland Frankrijk is veruit de populairste bestemming voor wintersporters uit Groot-Brittannië en de Benelux. Er zijn zowel kleine vakantieplaatsen, aangeduid als village de ski – voor skiën met het gezin – als uitgestrekte skigebieden die bereikbaar zijn vanuit een skistation. Deze nieuwe dorpen in de bergen zijn gericht op een goed verblijf in hotel of appartement en een uitstekende ski-ervaring.

Wintersport

Met meer dan 6000 pistes op 25.000 hectare bezit Frankrijk het grootste skigebied ter wereld. De pistes zijn lang, breed en meestal perfect geprepareerd. Zowel op als buiten de pistes is er een brede waaier aan mogelijkheden en wintersportactiviteiten.

© ATOUT FRANCE/Jean FranÁois Tripelon-Jarry

Wintersportgebieden

Sneeuwzeker van Kerstmis tot Pasen zijn bijna alle skidomeinen in de Franse Alpen en Pyreneeën, maar natuurlijk kan je ook je kansen wagen in een minder sneeuwzeker skigebied in de Jura, de Vogezen en het Centraal Massief. Alle getuigen ze van een uitmuntende kwaliteit: moderne skiliften, sneeuwkanonnen, zones voor nieuwe skivormen of voor beginnelingen en gezinnen en met eindeloze mogelijkheden voor freeride.

© ATOUT FRANCE/Jean FranÁois Tripelon-Jarry

Link naar skigebieden

Wintersportdorpen

Authentieke skidorpen zoals in Zwitserland en Oostenrijk vind je in Frankrijk maar met mondjesmaat. Vaak zijn het nieuwe skistations waar de nadruk voornamelijk ligt op skiën.
Link naar skidorpen

Wintersporten

Tal van skistations zijn een echt paradijs voor liefhebbers van wintersporten en bieden een brede waaier aan mogelijkheden: alpineski binnen of buiten de piste, langlaufen (ski de fond of nordic), paragliding, tobogganing, wandelingen met sneeuwschoenen, tochten met de hondenslee, bewegwijzerde wandelpaden …

Overnachten

De Franse wintersportgebieden tellen een grote variatie van logies voor ieders smaak en budget. Er is een grote keuze aan charmante hotels in alle prijscategorieën, appartementen, toeristenresidenties en in mindere mate houten chalets.

© ATOUT FRANCE/Jean FranÁois Tripelon-Jarry

Onderweg

De Franse skigebieden zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en vaak is een auto ter plekke overbodig. Tijdens de wintermaanden brengen speciale wintersporttreinen je rechtstreeks naar de belangrijkste skigebieden. Bij wintersporters zijn de luchthavens van Grenoble en Lyon populaire transits.

Gastronomie

Op de pistes bieden tal van restaurants een brede waaier van regionale en traditionele specialiteiten. De echte Franse levenskunst komt tot uiting via plaatselijke wijnen en gerechten die bereid worden door befaamde sterrenchefs.

© ATOUT FRANCE/Jean FranÁois Tripelon-Jarry

Cultuur

In de diverse skidorpen en skistations vinden zowel in het hoogseizoen als daarbuiten tal van internationale, culturele en sportieve evenementen plaats.

Nieuwsbrief ontvangen ?