Home » Highlifeplus Innovation award print deze pagina

Highlifeplus Innovation award

In de bergen zijn luxe en comfort geen vanzelfsprekendheid. Daarom doen producenten er alles aan zodat hun producten hun mannetje kunnen staan in barre koude en op grote hoogte. Ook dit jaar was de oogst rijk en opzienbarend. In dit artikel belonen we ze met de hoogste eer: de Highlife Innovation Award.

Het mes met het beroemdste logo

Wie zakmes zegt, zegt Victorinox; een naam als een klok met een onsterfelijke reputatie. Die naam komt dit jaar nog meer in de kijker vermits het Zwitserse bedrijf zijn 125ste verjaardag viert. Daarbij horen allerlei festiviteiten, een roadshow doorheen Europa en ook de heruitgave van enkele klassieke modellen. Wij waren alvast verkocht voor de Cybertool, een zakmes met memorystick. Het absolute pronkstuk van dit feestjaar is een replica van het eerste soldatenmes dat in 1891 aan het Zwitserse leger werd aangeboden. Dit collector’s item wordt slechts in een beperkte oplage aangeboden: vier keer 1884. Besef alvast dat als je een Victorinox zakmes koopt, het al over de hele wereld en ‘beyond’ werd gebruikt: van de Noordpool tot het tropische Amazonegebied, van de Mount Everest tot op de maan. Alle info: www.victorinox.com

Een adembenemende solovlucht

Al enkele jaren kunnen we genieten van verwarmde zetelliften (o.a. in Obladis en Sankt-Moritz) die tijdens de rit je spieren soepel houden. De First Flieger belooft echter een totaal andere sensatie. Een kick van jewelste met snelheden tot 85 km per uur. In de Verenigde Staten is dit type van zetellift al bekend onder de naam ‘Zip Rider’. Ook in het Siberische Krasnojarsk staat er een exemplaar, maar in Europa moest de eerste ‘First Flieger’ nog in gebruik worden genomen. Dat gebeurde dit voorjaar in het Zwitserse Grindelwald. Daar konden de eerste genodigden getuige zijn van een adembenemende ‘slide’ over 800 meter tussen twee platforms. Leuk is dat je met vier tegelijk de afdaling kan inzetten. De enige voorwaarden zijn dat je tussen de 35 en 125 kg weegt en … dat je geen angsthaas bent.

Moon Boot News

Op 20 juli 1969 zetten Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin hun eerste stap op de maan. Eén man, Giancarlo Zanatta (eigenaar van de Tecnica-groep), ervoer niet alleen de landing zelf, maar ook de kledij die de astronauten droegen als inspirerend. Op 29 juli 1969, een goede week na de maanlanding, had hij de ontwerpen klaar voor een schoen die hij Moon Boot doopte. Een schoen die zou uitgroeien tot één van de meest invloedrijke op het gebied van mode en design. In 2000 werd hij zelfs door een jury van internationale experts en artiesten in het Louvre in Parijs verkozen tot één van de weinige voorwerpen die doorheen de 20ste eeuw bepalend waren voor allerhande trends. Een waar symbool voor design en internationale mode! De nieuwe Moon Boot News is een gelimiteerde versie met een opdruk van de kranten van die historische dag die iedereen aan deze twee doorbraken herinnert.
www.moonboot.it

Lichtgewicht met groot potentieel

De SP-3 Edelhout van Casco combineert een modern design met hoge kwaliteit en ongeziene techniek. Door gebruik te maken van de Monocoque Ultra-technologie creëert Casco één van de kleinste en lichtste wintersporthelmen met een enorm veiligheidspotentieel. De buitenschaal bestaat uit verschillende segmenten die bijkomend verstevigd zijn door roestvrij stalen rivetten. Bij het model SP-3 Edelhout wordt de buitenschaal opgebouwd uit verschillende lagen van driedimensioneel, natuurlijk hout. Deze helm past iedereen, want hij beschikt over een disc-fit-systeem. Dit is een draaischijf waardoor je de helm met één hand kan vormen naar de grootte van je hoofd. De Active Unit-technolgie is een ventilatiesysteem dat samenwerkt met de ventilatiegaten van de skibrillen van Casco om nog efficiënter het aandampen van de skibril tegen te gaan. De binnenafwerking van de helm is wasbaar. Deze padding is vervaardigd uit technische en vochtafvoerende materialen. Transpiratie wordt onmiddellijk van het hoofd weggevoerd. Zo houd je dus het hoofd steeds droog en koel.
www.casco-helme.de

Intelligente lenstechnologie

Vautron is een unieke, optische polymeer die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor militaire doeleinden in de Apache helikopters. Nu wordt ze gebruikt in de lenzen van Casco skibrillen. Deze lens is 10 % lichter dan een lens uit policarbonaat, maar met een hoge impactresistentie. Daarnaast is deze lens fotochromisch, wat betekent dat ze zich automatisch en snel aanpast aan variërende lichtcondities. Een speciale stofwerende coating voorkomt ook krasvorming. Ook olie, water en zelfs inkt maken hierop geen kans. De Vautron-technologie zorgt er ook voor dat er een lagere reflectie is van het oppervlak (geen regenboogeffect meer) en dat je steeds een scherper zicht geniet.
www.casco-eyewear.com

High tech kousen voor de actieve skiër

De Rohner Power Tech sokken, verkrijgbaar in zwart, rood, blauw of groen, zijn speciaal ontworpen voor de actieve skiër. Teen-, hiel-, achillespees-, en enkelzones hebben een dubbele versteviging. Een elastische band rond de middenvoet geeft extra steun. De kous fungeert als optimaal tussenreservoir dankzij de 39 % zuivere scheer- of merinowol. De technische vezels die tegen de voethuid aanliggen, vermijden klamme of natte voeten. De Skinlife-technologie is antibacterieel en houdt ongewenste geuren buiten. Handgenaaide, platte naden beschermen tegen drukpunten rond de tenen. De innovatieve In&Out-technologie zorgt voor een rimpelvrije zone rond de gewrichten.
www.rohner-socks.com

Tecnica – designed to perform

In de zoektocht naar hoogfunctionele en comfortabele skischoenen blijft het Italiaanse merk Tecnica toonaangevend. Diverse nieuwe modellen beloven een perfecte grip rond de voet in alle omstandigheden zodat ongevallen en een oncomfortabel gevoel achterwege blijven. Voor de sportieve skiërs is er bijvoorbeeld de Dragon 100, een gloednieuw Tecnica-model met o.a. een flexindex van 100, een leest die 100 mm breed is aan de voorvoet, maar een perfecte hielstabilisatie biedt, een Ultrafit (zachte) thermisch moduleerbare binnenschoen en een variabele torsiestijfheid door de 3-density structuur. Hét nieuwe skischoen-concept van Tecnica luistert evenwel naar de naam Phoenix, met een flexindex van 90 en een leest die 102 mm breed is aan de voorvoet. Als je in hemels comfort wilt skiën, dan kies je voor de Tecnica Mega +14 UF, een skischoen met een leest van 104 mm, ruime en zachte hielpockets en een flexindex van 80. Deze schoen is ook voor mannen met grote voeten uitermate geschikt. Voor de sportieve dames biedt Tecnica de Attiva Phoenix 90 UF. Dit model met een innovatief en technologisch design is gemaakt met heel zachte en warmtehoudende materialen zodat ze een streling en zeker geen kwelling zijn voor de voet.
www.tecnica.it

Gouden kaviaarparels

Begin dit jaar lanceerde de legendarische Franse likeurmaker Cointreau zijn sensationele Cointreau caviar, een vernieuwende cocktailsensatie op basis van een wetenschappelijk moleculair mixologieprocédé. Cointreau sloeg hiervoor de handen in elkaar met de vermaarde Franse mixologist Fernando Castellon. Hij paste technieken toe uit de moleculaire gastronomie om de Cointreaulikeur van een vloeistof in een vaste parelvorm te transformeren. Zo ontstond een iriserende ‘caviar’ met eetbare vlokjes 24-karaats goud in vervat die bij uiteenlopende Cointreaucocktails – in een apart glaasje of stijlvol in suspensie zwevend – kan worden geserveerd. Wanneer de glanzende, gouden kaviaarparels openbarsten op je tong, ervaar je een unieke smaaksensatie, een harmonie van bittere en zoete sinaasappels die je enkel bij Cointreau terugvindt.
www.cointreau.com

Meer info over de verkooppunten van Casco, Rohner, Tecnica & Moon Boot: info@amigo.be


Nieuwsbrief ontvangen ?