Home » Liechtenstein print deze pagina
icon skigebied Liechtenstein

Wintersport- & skiland Liechtenstein

Deze ministaat in het Rijndal heeft zich doorheen de eeuwen knus genesteld tussen Zwitserland en Oostenrijk in. Door de lage belastingstarieven kent Liechtenstein een hoge levensstandaard. Dat vertaalt zich in een ruim en gevarieerd aanbod voor levensgenieters en cultuurminnaars.

Wintersport

Het wintersportaanbod in Liechtenstein ligt in het verlengde van dat van de buurlanden. De overzichtelijke skipistes richten zich voornamelijk tot families met kinderen. Ook langlaufers en wandelaars krijgen volop de kans om hun favoriete vrijetijdsbesteding te beoefenen.

Wintersportgebieden

Slechts twee wintersportgebieden bevinden zich op het grondgebied van Liechtenstein: Malbun en Steg. Beide beschikken over een goed onderhouden infrastructuur en baden in een gemoedelijke sfeer. Door hun hoge ligging zijn ze zeer attractief en sneeuwzeker.

Wintersportdorpen

Het grondgebied van Liechtenstein telt elf gemeentes, sommige door andere omsloten, maar met een eigen plaatselijk bestuur. Het aanbod aan horecazaken richt zich voornamelijk op dagjestoeristen, vaak afkomstig uit de buurlanden. De meeste cultuur kan je opsnuiven in Vaduz, waar je diverse musea kan bezoeken en tal van bezienswaardigheden aantreft.

Accommodaties

Naast enkele tientallen hotels en (jeugd)herbergen kan je in Liechtenstein ook kiezen voor een overnachting in een vakantiewoning, pension of een kamer bij particulieren. Ter volledigheid vermelden we nog dat het land twee campings telt.

Kunst en cultuur

Wie naast alle natuurschoon ook cultuur wil opsnuiven tijdens zijn bezoek aan Liechtenstein, mag zeker hoofdstad Vaduz niet links laten liggen. De grootstad telt enkele musea en diverse kunstgalerijen. Ook de kerstmarkt is tot ver over de landsgrenzen bekend.

Gastronomie

Liechtenstein beschikt over een internationaal erkende internationale keuken, waarin een aantal lokale gerechten voorkomen, evenals lokale specialiteiten. Probeer zeker de Saukerkas, een lokale kaassoort, of Knopfli of Spatzli, noedels met kaas, spek of ham die geserveerd worden in soepen of met lekkere sauzen. Ook de plaatselijke wijnen zullen bij velen in de smaak vallen.

Nieuwsbrief ontvangen ?