Home » Nederland print deze pagina

Nederland

Algemeen

Buurland Nederland als wintersportland bestempelen lijkt een contradictio in terminis. Niets is minder waar. Al ligt het hoogste punt op 322,7 meter, toch heeft het land een zeer uitgebreid wintersportaanbod en vele liefhebbers.

Wintersport

Skiën kan op diverse plaatsen indoor in een van de vele overdekte skibanen, en schaatsen is, na voetbal, zowaar de nationale sport bij uitstek. In strenge winters is de hoop van velen gericht op de Friese Elfstedentocht.

Wintersportgebieden

Nederland telt geen bekende wintersportgebieden, al durven de grootste overdekte skibanen ter wereld, SnowWorld Landgraaf en SnowWorld Zoetermeer, hier wel naar voren schuiven omdat beide locaties jaarrond de mogelijkheid bieden om een uniek wintersportgevoel te ervaren

Wintersportdorpen

De Lage Landen zijn niet bekend met het fenomeen van skidorpen, al kun je tijdens de kerstperiode op tal van plaatsen terecht op stemmige kerstmarkten waar je de sfeer van wintersportlanden als Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk beslist kunt opsnuiven.

Overnachten

Naast de hotels en herbergen in diverse categorieën zijn de B&B’-adressen zeker een waardig alternatief. Ook kamperen is op diverse plaatsen mogelijk. Qua gastvrijheid en klantvriendelijkheid zul je steeds aangenaam verrast worden.

Onderweg

Nederland is door zijn geringe hoogteverschillen het fietsland bij uitstek. Natuurlijk is ook het openbaar vervoer goed geregeld en vrij stipt. Met de wagen maak je nabij de grote steden vaak de kans om in de file te moeten staan.

Gastronomie

Nederland is niet het land van de haute cuisine. De meeste gerechten zijn rechttoe rechtaan, calorierijk, eerlijk en lekker. Met de zee als grootste landsgrens telt de menukaart vaak tal van overheerlijke visbereidingen. Ook de adept van de wereldkeuken wordt op zijn wenken bediend.

Cultuur

Het land van Oranje bracht grote meesters voort in diverse kunstrichtingen. Denk maar aan Rembrandt, Vermeer, Van Gogh en Mondriaan. Ook wat betreft architectuur en beeldende kunst mag u zich aan pareltjes verwachten. Ook om het natuurschoon kunt u niet omheen.

Skipistes

Naam Type Hoogte Pistes Dorp
Montana Snowcenter Indoor / / Westerhoven
Skidöme Rucphen Indoor / / Rucphen
SnowBase Terneuzen Indoor 41 m 330 m Terneuzen
SnowPlanet Indoor / / Velsen-Zuid
SnowWorld Indoor / 1120 m Landgraaf
SnowWorld Zoetermeer Indoor / / Zoetermeer

Weer

Nieuwsbrief ontvangen ?