Home » Nieuws » Sauna in skilift print deze pagina

Sauna in skilift

De Finnen hebben de reputatie niet de meest spannende mensen te zijn, en hun skigebieden zijn bij ons ook niet echt in trek. Maar het Ylläs skigebied heeft toch iets gevonden om de aandacht te trekken: een sauna in een gondel.

De omgebouwde gondel heeft een volledig functionele sauna aan boord. Zelf kan je terwijl je lekker zit te zweten wel van het landschap genieten, maar de grote ramen zijn langs buiten geblindeerd.

Tot vier mensen kunnen tegelijk maximaal twee uur in de saunagondel blijven. Op die tijd ga je een aantal keer van het dal naar de top en omgekeerd waarbij je een hoogteverschil van 430 meter overbrugt.

Indien je de saunagondel wenst te boeken, dien je ook het volledige saunacomplex (met verschillende douches, een gewone sauna en een ruimte met gezellig haardvuur) te reserveren dat zich op de bergtop van het skioord bevindt. Twaalf mensen kunnen tegelijkertijd van het complex gebruikmaken. Voor de huur van de volledige sauna-accomodatie inclusief de saunacabine betaal je 1.500 euro.

Gepost door bkoninckx op Tuesday, 28 February 2012

Nieuwsbrief ontvangen ?