Home » Nieuws » Valle d’Aosta profileert zich als regio met sterren print deze pagina

Valle d’Aosta profileert zich als regio met sterren

Valle d’Aosta, de kleinste regio van Italië telt maar liefst vijf restaurants die in 2011 met een Michelin ster zijn bekroond; Café Quinson, Vecchio Ristoro, Le Petit restaurant, La Clusaz en la Cassolette. Dit is een beloning voor de uitstekende gastronomische kwaliteiten van de regio. De Valdostaanse keuken staat vooral bekend om het gebruik van lokale producten en de vele wijnsoorten uit kleine wijngaarden die hiermee gepaard gaan.

De bekendste producten van eigen bodem zijn de gedroogde Jambon de Bosses, kastanjes, honing, het bekende spek Lard d’Arnad, de Fontina kazen en de lokale wijnen en likeuren. Sommige van deze lokale delicatessen kennen een recept met een bereidingswijze van meer dan 500 jaar oud. Valdostanen zijn trots op hun keuken en dat is te proeven, te zien, en te ruiken in alle restaurants van de streek.

Het is dan ook onmogelijk om tijdens een verblijf in deze regio de smaak van Valle d’Aosta niet te proeven. Een aanrader zijn de restaurants met het “Saveurs du Val d’aoste’ label, hier vinden speciale diners plaats waar de optimale smaakbeleving van alle Valdostaanse delicatessen inclusief lokale wijnen centraal staat.

Gepost door bkoninckx op Thursday, 16 February 2012

Nieuwsbrief ontvangen ?