Home » Oostenrijk » Skidorp Abtenau print deze pagina
icon skigebied Abtenau

Skidorp Abtenau (Oostenrijk)

Algemene info

Abtenau ligt in het skigebied Dachstein-West en stelt de wintersport voorop. Er zijn tal van activiteiten in de sneeuw mogelijk waardoor je een optimale wintervakantie kan beleven. Het toerisme is hier vooral gericht op families en beginnende skiërs. Het aantal pisten is niet bijzonder veel, maar hier ben je wel zeker van een zorgeloze en rustige vakantie. Langlaufers zijn hier bovendien meer dan welkom en kunnen zich te goed doen aan een uitgebreid loipenetwerk.

Skigebied

Skiregion Dachstein-West

Hoogteligging dorp

712 m

Aantal km piste

10 km in skigebied Skiregion Dachstein-West

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 124 17 33 13 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6243-404054

E-mail: ferien@lammertal.info

Website: www.lammertal.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In Abtenau kunnen skiërs en snowboarders hun vaardigheden nog bijschaven in de skischool waar ze voor drie dagen les 122 euro neertellen. Zowel beginners als meer ervaren skiërs kunnen zich inschrijven en tijdens de kerstperiode kunnen ze elke dag begeleid worden. Snowboarders hoeven voor drie dagen les slechts 96 euro te spenderen. Wanneer je er na deze periode niet in slaagt om de basis onder de knie te krijgen, moet je de lessen bovendien niet betalen.

Kinderinfo

Voor de allerkleinsten is er de Spatzennest Children's Club waar ze kunnen verblijven en kennis kunnen maken met Bruno Bear. Er zijn ook skischolen waar kinderen de kneepjes kunnen aanleren.

Activiteiten

In de wintermaanden hoef je niet enkele op de pisten te vertoeven. Je kan ook een romantische winterwandeling maken dankzij de 50 kilometer bewegwijzerde wandelpaden. Er is bovendien ook een mogelijkheid om te rodelen, schaatsen, ijsstokschieten, paragliden of een rit te maken met de paardenslee.  

Sport & Fitness

In dit skidorp zijn er 10 kilometer aan pisten voorzien waar voornamelijk de beginnende en middelmatige skiërs en snowboarders zich naar hartenlust kunnen uitleven. Langlaufers hebben met 60 kilometer loipen alles om een vakantie te doen slagen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In dit skidorp staat de wintersport centraal waardoor er maar een beperkte mogelijkheid aan après-ski is. Hier zijn vooral enkele gezellige pubs en bars aanwezig, maar een bruisend nachtleven hoef je er niet te verwachten.

Afstand tot Brussel

961 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Golling

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?