Home » Oostenrijk » Skidorp Achenkirch print deze pagina
icon skigebied Achenkirch

Skidorp Achenkirch (Oostenrijk)

Algemene info

Achenkirch photo, copyright: achensee.info

Het skidorp Achenkirch is een onderdeel van het gebied Achensee in de deelstaat Tirol en is vooral geschikt voor de gemiddelde skiër en snowboarder. Het rustige dorpje ligt dus in een sneeuwzeker gebied waar een wintervakantie heel gevarieerd kan zijn. Dankzij de verschillende evenementen en activiteiten naast de piste kan je zelf jouw vakantie samenstellen. Voor de après-ski moet je echter niet naar dit dorp trekken.

Skigebied

Achensee

Hoogteligging dorp

930 m

Aantal km piste

25 km in skigebied Achensee

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
20 26 9 14 5 3 0 0

Toeristische informatie

Tel.: 0043-5246-5321

E-mail: achenkirch@achensee.info

website: www.achensee.info/archenkirch

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In totaal zijn er twee skischolen in de gemeente aanwezig. Wie twee uur per dag les wil krijgen van een instructeur moet als skiër 35 euro ophoesten. Voor snowboarders komt de prijs neer op 40 euro per dag als het om groepslessen gaat. Voor kinderen is de kostprijs ongeveer hetzelfde. Als je liever apart les krijgt, lopen de prijzen algauw op tot 100 euro.

Kinderinfo

In Achenkirch zijn families meer dan welkom aangezien er speciale programma's op kindermaat zijn voorzien. Laat je kinderen tijdens de zomermaanden kennismaken met de heks Klara. De begeleiders nemen je kroost bovendien mee op sleeptouw. Zo gaan ze klimmen, paardrijden en wandelen. Tijdens de wintermaanden kunnen de allerkleinsten ook verblijven in de kinderopvang.

Activiteiten

Wie naast de pisten ook wat vertier zoekt, is hier aan het juiste adres. Zwemmen, squashen, windsurfen, duiken, paragliden. Het zijn maar enkele van de tientallen mogelijkheden die in deze gemeenten aanwezig zijn. Zowel in de zomer als in de winter kan je je dus naar hartenlust uitleven.

Evenementen

In Achenkirch wordt er duidelijk geleefd als je kijkt naar het aantal evenementen die hier georganiseerd worden. Zo zijn er verschillende excursies, optredens en sportwedstrijden in dit gebied. Een groot deel van deze gezellige uitstapjes staat ook in het teken van de kinderen. Bovendien zijn er de jaarlijkse belevenissen zoals the Wild Snow Race en the Raiffeisen Shale Oil.

Sport & Fitness

In Achenkirch is skiën en snowboarden mogelijk op elk niveau dankzij de 25 kilometer aan pisten die er aanwezig zijn. Snowboarders hebben hier bovendien een boardercross en halfpipe waarin ze zich kunnen uitleven en ook de langlaufers kunnen zich te goed doen aan de talrijke loipes.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Met twee pubs en drie cafés is er in deze gemeente niet echt sprake van een bruisend nachtleven. Je kan hier wel afzakken naar een gezellig restaurantje om de dag af te sluiten. Wijnliefhebbers moeten op deze plek zeker eens de vinotheek uitproberen.

Afstand tot Brussel

870 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Jenbach

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?