Home » Italië » Skidorp Alleghe print deze pagina
icon skigebied Alleghe

Skidorp Alleghe (Italië)

Algemene info

Mensen trekken van heinde en verre nar het sfeervolle bergdorp Alleghe, dat gelegen is aan een idyllisch meer. Ze komen er de romantiek opsnuiven, herbronnen, verbroederen met de inwoners of simpelweg profiteren van een interessant wintersportaanbod. Het beschikt over een eigen relatief klein skigebied dat aansluiting maakt op nog eens minstens tachtig kilometer aan geprepareerde pisten van Civetta. Sneeuwpret verzekerd dus. Actieve zielen suizen er dagen lang de vier heuvels af of trekken door de grote, witte, weidse vlakte van het oord. Alle zones zijn bovendien met elkaar in verbinding gesteld door een geavanceerd liftnetwerk. Zo zijn er vier dalstations aan te doen: Alleghe, Valzoldana, Palafaera en Selva di Cadora. Alles verloopt vlotjes, dus wachttijden kent men hier niet. Alleghe is overwegend geschikt voor beginners en lichtgevorderden in hun vak. Ook mensen die ervan houden tijdens hun verblijf naar andere plaatsen te trekken voor het verfijndere proeven van de Italiaanse cultuur zijn hier welgekomen. 

Skigebied

Civetta

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

80 km in skigebied Civetta

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
32 42 6 19 9 2 0 0

Toeristische informatie

Ufficio Turistico Provinciale di Alleghe
tel. 0039-0437-523333
alleghe@infodolomiti.it
www.infodolomiti.it

Skischolen

Betreffende skischolen en skiles kan de gast kiezen uit twee instellingen die vijftig leraren tewerkstellen. De sessies verlopen op de blauwe en rode pistes of op de oefenweide. Cursussen duren er allemaal vijf dagen of 15 uur. De kosten bedragen gemiddeld 120 euro per persoon. 

Kinderinfo

Voor de kleine bengel is er een kinderopvang, skikinderopvang, babylift en lopende bandlift voorzien vanaf drie jaar. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen uit het aanbod pikken: skiën, langlaufen, snowboarden, rodelen, curlen, wandelen, zwemmen, schaatsen, paragliden, snowraften, hondensleeën en fitnessen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt bescheiden in Alleghe, maar daarom niet minder gezellig. Er zijn ruim 25 restaurants gevestigd, twintig bars, een pianobar, twintig cafés, twee wijnbars, een pub en een dancing. 

Afstand tot Brussel

1017 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Venezia e Treviso

Dichtstbijzijnde treinstation

Belluno

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?