Home » Oostenrijk » Skidorp Alpbach print deze pagina
icon skigebied Alpbach

Skidorp Alpbach (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijke skidorp Alpbach heeft 45 kilometer aan pisten waar voornamelijk beginnende en ervaren skiërs en snowboarders op terechtkunnen. De echte professionals moeten het immers met vijf kilometer stellen. Voor de snowboarders zijn er bovendien nog een funpark en halfpipe voorzien waar ze hun talenten kunnen tonen. Met twintig loipen kunnen langlaufers hun dagen zeker gevuld krijgen in dit pittoreske oord.

Skigebied

Ferienregion Alpbachtal

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

54 km in skigebied Ferienregion Alpbachtal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
16 29 5 9 5 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5336-20094

E-mail: aplbach@alpbachtal.at

Website: www.aplbachtal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

Hier zijn drie skischolen aanwezig waar je de nodige lessen kan volgen. Voor een alpine- of snowboardcursus tel je voor een dag tussen de 35 en 50 euro neer, afhankelijk van het aantal uren dat je kiest. Wie liever privé begeleid wordt, kan voor een vier uur les per dag telkens 160 euro ophoesten. Kinderen kunnen in onder andere de kinderclub BOBO verblijven. Wil je hen ook laten skiën, dan betaal je 50 euro per dag. De prijzen in de drie scholen lopen bovendien gelijk.

Kinderinfo

Voor de kinderen wacht er in deze regio een boordevol programma dat draait rond plezier. Onder toezicht van een kinderoppas kunnen ze in de Juppi Kid's Club terecht. Hier kunnen de allerkleinsten verblijven voor 12 euro per dag zowel in de winter als in de zomer.

Activiteiten

In dit dorp willen ze je onderdompelen in de geschiedenis van de pittoreske streek. Zo kan je de kerk bezichtigen of het museum bezoeken. Ga zeker ook eens langs bij het kasteel in Brixlegg en geniet van het panoramisch uitzicht wanneer je in Kramsach over de meren uitkijkt.

Evenementen

Cultuurfanaten zullen hun hart ophalen in dit dorp want hier zijn verschillende evenementen voor elk wat wils. Zo zijn er een tentoonstelling, verschillende muziekoptredens, maar kan je ook op excursie om de omgeving nog beter te leren kennen. Wie maar niet genoeg kan krijgen van het aanbod kan bovendien de Alpbachfilm in het dorp bekijken om verder te weten te komen wat er allemaal op de agenda staat.

Sport & Fitness

Wie naast de traditionele pisten en loipen wel te vinden is voor een uitdaging kan nog altijd gaan wandelen, moutainbiken, zwemmen of tobogannen doen. In het wellnesscentrum Bögler's Vitalquell word je bovendien helemaal zen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In dit dorp zijn verschillende berghutten aanwezig, maar heerlijk ontspannen kan je pas echt in de 7 bars en pubs die Alpbach rijk is. Niet meteen het centrum voor de partygangers, maar wie kan genieten van een goed glas en een stevige maaltijd kan nog altijd afzakken naar een leuk restaurantje.

Afstand tot Brussel

915 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Brixlegg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?