Home » Italië » Skidorp Alta Badia print deze pagina
icon skigebied Alta Badia

Skidorp Alta Badia (Italië)

Algemene info

Het zonnige bergdorpje Alta Badia ligt in Südtirol, Italië. Het is een weids gebied met 131 kilometer pistes. Elke dag is er wel de mogelijkheid tot nieuwe skiroutes! De pistes zijn bovendien goed onderhouden en er zijn vrijwel geen wachttijden bij de liften. Het gebied heeft 53 skiliften, die ook horen bij de dorpen Colfosco, Corvara, La Valle, La Villa, Pedraces en San Cassiano. Daarnaast is er  verbinding met het Kronplatz. Al is het niet erkend maar samen met Sella Ronda en Cortina d'Ampezzo vormt het een van de grootste skigebieden van Europa. Een groot pluspunt voor de mensen die ervan houden ook eens uit te wijken naar andere vakantiebestemmingen in de buurt tijdens hun verblijf in het idyllische Alta Badia. Interessant om te weten: dit resort beschikt over het grootst aantal viersterrenhotels van de regio. Settelen in stijl dus verzekerd!

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Alta Badia

Hoogteligging dorp

1645 m

Aantal km piste

130 km in skigebied Alta Badia

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
70 53 8 20 26 7 0 0

Toeristische informatie

Consorzio Turistico Alta Badia
Tel. 0039-0471-836176
info@altabadia.org
www.altabadia.org

Skischolen

Zes skischolen die lessen in het Nederlands voorhanden hebben en ruime oefenweide aanwezig. Op aanvraag en in groepsverband weliswaar. De cursussen duren vijf dagen en kosten gemiddeld 160 euro. 

Kinderinfo

Voor de kleine engeltjes is er een kinderopvang, skikinderopvang, kinderkaroussel, babylift en lopende bandlift voorzien vanaf drie jaar. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier na hartenlust skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen, curlen, schaatsen, zwemmen, tennissen, squashen, paragliden, parapenten, fitnessen, snowraften, paardrijden, enzovoorts.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt in de ruim tachtig restaurants, honderd bars, vier pianobars, honderd cafés, twee tea rooms, drie wijnbars, tien pubs, drie disco's, twee dancings, concertzaal en bioscoopcomplex. Geen reden dus om je als een muurbloempje terug te trekken op je kamer na de sporturen. 

Afstand tot Brussel

975 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Bozen

Dichtstbijzijnde treinstation

Brunico

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?