Home » Oostenrijk » Skidorp Altaussee print deze pagina
icon skigebied Altaussee

Skidorp Altaussee (Oostenrijk)

Algemene info

In het dorp Altaussee lijkt de tijd blijven stilstaan. De mijnwerkers zijn nog steeds actief in de zoutmijnen en traditie wordt hier hoog in het vaandel gedragen. Het wintertoerisme is hier al een eeuw aanwezig en trekt ook verschillende creatieve zielen aan. Schrijvers en muzikanten vinden alleszins vaak hun weg naar dit dorpje. Het uitzicht zal hen vermoedelijk, net zoals de wintersporters, volledig betoveren.

Skigebied

Steirisches Salzkammergut

Hoogteligging dorp

720 m

Aantal km piste

20 km in skigebied Steirisches Salzkammergut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
34 30 8 17 8 0 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3622-71643

E-mail: info.altaussee@ausseerland.at

Website: www.ausseerland.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In Altaussee zijn twee skischolen aanwezig. Voor een ééndaagse ski- of snowboardles in groep betaal je 50 euro. Je kinderen kunnen de sport eveneens aanleren. Daarvoor tel je 35 euro neer voor een cursus van twee uur. Wie liever geen groepsles volgt, kan altijd een privéles krijgen voor 45 euro per uur.  

Kinderinfo

In het dorp zelf is er een kindergarten waar de allerkleinsten kunnen verblijven als hun ouders zich uitleven op de piste.

Activiteiten

Ben je altijd al gepassioneerd geweest door boeken, dan is dit het moment om tijdens je wintervakantie ook eens het literatuurmuseum van Altaussee te bezoeken. Maar ook de stille genieters komen hier aan hun trekken en kunnen bijvoorbeeld gaan vissen.

Sport & Fitness

Op een hoogte tussen de 720 en 1800 meter kan je in dit sneeuwzekere gebied met 20 kilometer aan pisten een heerlijke wintervakantie beleven. Bovendien brengen 10 skiliften je naar de gewenste bestemmingen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Dit dorp komt 's nachts niet nog eens tot leven, verwacht hier vooral geen bruisend nachtleven. Gezellig tafelen behoort wel tot de mogelijkheden, maar een nachtje doorzakken is enkele mogelijk in de 2 pubs.

Afstand tot Brussel

1006 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bad Aussee

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?