Home » Oostenrijk » Skidorp Altenmarkt-Zauchensee print deze pagina
icon skigebied Altenmarkt-Zauchensee

Skidorp Altenmarkt-Zauchensee (Oostenrijk)

Algemene info

Altenmarkt is een ideale plek om een gezinsvakantie door te brengen, want hier is het gezelligheid troef met de vele winkeltjes en restaurants. Het maakt bovendien deel uit van het skigebied Radstadt en heeft 20 kilometer aan pisten. Zauchensee doet er nog een schepje bovenop. Hier kunnen wintersportfanaten zich pas echt uitleven. Er zijn namelijk 90 kilometer aan pisten voorzien voor de snowboarders en skiërs.

Skigebied

Salzburger Sportwelt

Hoogteligging dorp

1350 m

Aantal km piste

110 km in skigebied Salzburger Sportwelt

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
61 129 39 38 36 15 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6452-5511

E-mail: info@alfenmarkt-zauchensee.at

Website: www.altenmarkt-zauchensee.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In Altenmarkt-Zauchensee zijn drie skischolen aanwezig. Voor een cursus in groep gedurende 2 uur betaal je 50 euro. Hou je niet zo van het groepsgebeuren, kan je ook nog een privéles nemen waarvoor je 55 euro per uur betaalt. De allerkleinsten worden bijvoorbeeld opgevangen in het Happy Kinderland.

Kinderinfo

Je kinderen kunnen in Altenmarkt-Zauchensee terecht op slechts een adres. In het opvangcentrum kunnen de allerkleinsten kennismaken met de andere kinderen.

Activiteiten

Als je zin hebt om eens een dagje niet op de piste te verschijnen, kan je nog altijd gaan zwemmen, squashen, naar de sauna gaan, paardrijden of schaatsen. Je kan eveneens het dorpscentrum van Altenmarkt intrekken om in de winkeltjes rond te snuffelen.

Evenementen

Wanneer je toch in Altenmarkt bent, pik dan ook eens een cultureel evenement mee. Zo zijn er in de winter het Snow & Ice Festival, Sun & Firn Festival en wordt Kerstmis en Nieuwjaar hier ook uitbundig gevierd. In de zomer wordt er bovendien jaarlijks een stoet en tal van randanimaties georganiseerd tijdens het Harvest Festival.

Sport & Fitness

In Altenmarkt zijn in totaal 20 kilometer aan pisten waaronder voornamelijk blauwe en rode pisten. Het is eerder in Zauchensee dat je je helemaal kan uitleven. Daar is er een uitgebreid netwerk van 90 kilometer voorzien waar elk type van wintersporter meer dan welkom is. Dit skigebied is bovendien het hoogste van Salzburg.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Met drie bars, vijf cafés en drie discotheken zijn er in dit gebied verschillende mogelijkheden om je in het nachtleven te storten.

Afstand tot Brussel

771 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Altenmarkt

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?