Home » Italië » Skidorp Andalo print deze pagina
icon skigebied Andalo

Skidorp Andalo (Italië)

Algemene info

Andalo is een aangenaam vakantieresort, gelegen in een dalkom tussen de Dolomiti di Brenta en de Paganella. Het is er gezellig en erg gastvrij, maar aan culturele bezienswaardigheden ontbreekt het hier veelal. Ook de kern van het oord stelt niet veel voor, eigenlijk is het niet meer en minder dan een simpel hoteldorp met enkele winkels en après-ski faciliteiten. Mensen trekken hier vooral in de wintermaanden heen voor de uitgestrekte sneeuwweiden en mooie afdalingen die tegemoet komen aan elke moeilijkheidsgraad. 

Skigebied

Paganella

Hoogteligging dorp

1040 m

Aantal km piste

50 km in skigebied Paganella

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 30 5 1 15 2 0 0

Toeristische informatie

APT Andalo
Tel. 0039-0461-585836
infoandalo@visitdolomitipaganella.it
www.visitdolomitipaganella.it

Skischolen

Vijf skischolen met oefenweide aanwezig. De instructeurs geven per sporttak zes dagen les op de pisten of oefenweide en vragen hiervoor gemiddeld 130 euro. 

Kinderinfo

Voor de kleinsten is er een overzicht in te kijken van alle mogelijke crèches in de buurt aan het onthaal van de toeristische dienst, plus een lopende bandlift beschikbaar. 

Sport & Fitness

Sport beoefenen doen de gasten door te skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, schaatsen, zwemmen, fitnessen, paragliden, parapenten en snowraften. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt in Andalo bescheiden, doch gezellig in de tien restaurants, 24 bars, 24 cafés, 5 tea rooms, wijnbars of pubs, een disco, een dancing en een bioscoop. 

Afstand tot Brussel

1016 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Verona

Dichtstbijzijnde treinstation

Mezzocorona

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?