Home » Zwitserland » Skidorp Andermatt print deze pagina
icon skigebied Andermatt

Skidorp Andermatt (Zwitserland)

Algemene info

Andermatt behoort tot het Gotthardgebied wat tevens de waterburcht van Europa is. Het oord beslaat maar liefst 40 bergmeren van verschillende grootte die als parels rond het Urserendal schitteren. Bovendien zijn deze bekend als glashelder, ijskoud en rijkelijk beladen met vis. In de omgeving van Andermatt ontspringen de grote rivieren de Rijn, de Rhône, Reuss en de Ticino. Erg terecht zei Johann Wolfgang ooit: "Onder alle streken die ik ken, is deze mij de liefste en interessantste." Het dorp Andermatt is geheel gewijd aan het thema waterwerelden en het is hét uitgangspunt voor een etappe van de spoorwegliefhebbers.

Skigebied

Andermatt

Hoogteligging dorp

1444 m

Aantal km piste

75 km in skigebied Andermatt

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Andermatt Gotthard Tourismus
Gotthardstrasse 2
6490 Andermatt
Tel. +41 (0)41 888 71 00
info@andermatt.ch
www.andermatt.ch

Skischolen

Het bergdorp bezit twee skischolen met twintig leraren. Er is een oefenweide aanwezig en een alpineskicursus duurt vijf dagen, 25 uur en heeft een prijskaartje van 275 euro. Voor de snowboardcursus idem dito.

Kinderinfo

Er is een enkele babylift voorzien. Op de dienst toerisme van het skidorp bevindt er zich een lijst van beschikbare babysitters in de stad. In het centrum komt er frequent kinderanimatie voor en ook de skischolen organiseren regelmatig kinderactiviteiten.

Activiteiten

Neem deel aan de wandeltocht naar de Gemsstock en word beloond door het uitermate mooie uitzicht over het hart van Zwitserland en de ruim 600 bergtoppen, gelegen in de Alpen. Of participeer aan het vormings- en belevenispad Wasserwelten. Dit is een belevenispad van ruim 60 km lang die 90 stations aandoet met als centrale thema de kracht van water. Daarnaast kan je met een gids de Schöllenkloof een bezoekje brengen. Het is de kloof waarover de legende bestaat dat alleen met de hulp van de duivel een brug geplaatst kon worden. Vandaag de dag biedt een klimpad meerdere indrukken op het verhaal. Ook het Suworow-monument is een echte must-see. Het immense stenen kruis werd in de rotswand gemetseld, ter herinnering aan de gevallen Russische soldaten in 1799. En ten slotte, dé activiteit voor jong en oud: de Furka-stoomtrein. Helaas uitsluitend in de zomermaanden kan je met een nostalgische tandradstoomtrein tussen Realp, Fruka en Gletsch een schitterende tocht maken.

Evenementen

Het topevent van Andermatt is zonder twijfel het openluchttheater op de Gotthard. Haast het hele jaar worden er kunststukken opgevoerd die betrekking hebben tot de Gotthard.

Sport & Fitness

Skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen, schaatsen, een tocht op de hondenslee, fitnessen, paragliden, noem maar op. Het is geen sinecure al de sportmogelijkheden van Andermatt op je lijstje te willen aanvinken tijdens je verblijf. Ter ontspanning kan je natuurlijk nog altijd eens langs de sauna of het solarium passeren. En waarom dan ook niet even een massage meepikken?

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski biedt de gasten ruim 32 degelijke eetvoorzieningen aan, zes bars, twee gezellige cafés en drie pubs. De nachtactiviteit wordt ondersteund door een enkele disco en dancing. Bovendien bevindt er zich ook nog een concertzaal, een volksmuseum en een skimuseum in het dorp.

Afstand tot Brussel

730 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 130 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?