Home » Oostenrijk » Skidorp Annaberg-Lungötz print deze pagina
icon skigebied Annaberg-Lungötz

Skidorp Annaberg-Lungötz (Oostenrijk)

Algemene info

Annaberg-Lunglötz ligt nabij Salzburg, ofwel de stad van Mozart, en maakt deel uit van het skigebied Dachstein-West. Hier zijn alle facetten voor een geslaagde vakantie aanwezig. Naast skiën en snowboarden kan je ook een bezoek brengen aan het volksmuseum of de kruidentuin bezichtigen. Tot in de vroege uurtjes in de bar of pub blijven hangen, wordt hier daarentegen niet al te vaak gedaan. Gezinsvriendelijkheid staat hier dan weer wel hoog aangeschreven.

Skigebied

Skiregion Dachstein-West

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

152 km in skigebied Skiregion Dachstein-West

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 124 17 33 13 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6243-404057

E-mail: annaberg@lammertal.info

Website: www.lammertal.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In het skidorp is er een skischool aanwezig waar skiërs groepslessen kunnen volgen die 48 euro per dag kosten. Snowboarders betalen voor een groepsles van een dag iets minder en hoeven slechts 39 euro op tafel te leggen. Voor de kinderen komt de prijs overeen met die van de skiërs. Ook hun lessen zijn 48 euro per dag waard.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een kinderlift en aparte kinderpiste voorzien waarop ze zich naar hartenlust kunnen uitleven. Bovendien is er ook kinderopvang in het gebied Dachstein-West en kunnen de allerkleinsten in Birds' Nest voor 5 euro per uur verblijven. Kleuters en tieners kunnen eveneens in de Kids Club van Annaberg verblijven tijdens de zomermaanden.

Activiteiten

Naast skiën en snowboarden heb je in Annaberg nog de mogelijkheid om te rodelen, schaatsen, ijsstokschieten of een rit met de paardenslee te maken. De omgeving verkennen is bovendien mogelijk dankzij de 300 kilometer aan wandelwegen. De vele bloemenpaden in deze regio zijn eveneens de moeite om te volgen.

Sport & Fitness

Met 152 kilometer aan pisten worden de skiërs hier in de watten gelegd. Snowboarders krijgen ook voldoende aandacht, voor hen is er naast de pisten nog een funpark aanwezig. Een beginner of professional krijgt in Annaberg uitdagingen genoeg om van een geslaagde wintervakantie te spreken. Ze kunnen de natuur bovendien verkennen via de verschillende wandelwegen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze omgeving kan je gezellig een pint gaan drinken, maar feesten tot 's morgensvroeg is wat overdreven. Annaberg heeft namelijk acht cafés waar je terecht kan. Er zijn bovendien zeven restaurants aanwezig waar je lekker kan tafelen.

Afstand tot Brussel

973 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Golling

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?