Home » Oostenrijk » Skidorp Aurach print deze pagina
icon skigebied Aurach

Skidorp Aurach (Oostenrijk)

Algemene info

Dit dorpje ligt in de deelstaat Tirol. Toeristen die hier verblijven, trekken voornamelijk naar het skigebied Kitzbühel dat 5 kilometer ten zuiden van het dorp ligt en waar alle facetten voor een geslaagde wintervakantie aanwezig zijn.  Het is een populaire bestemming voor gezinnen en tevens een zonnige plek waar de aloude Oostenrijkse cultuur nog aanwezig is. Bovendien is het wildlife park absoluut een bezoekje waard.

Skigebied

Kitzbühel & Kirchberg

Hoogteligging dorp

850 m

Aantal km piste

170 km in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
67 78 23 16 29 7 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5356-66660

E-mail: info@kitzbuehel.com

Website: www.kitzbuehel.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In Aurach is een skischool gevestigd waar snowboarders en skiërs van elk niveau hun skills kunnen bijschaven. Een groepsles voor een dag komt neer op 50 euro voor skiërs. Voor kinderen geldt dezelfde prijs. Een privéles kost ongeveer het driedubbele, daarvoor tel je immers 165 euro neer voor een dag. Snowboarders die in groep aan de slag willen gaan, moeten iets meer geven dan skiërs. Een dag les kost hen 55 euro.

Kinderinfo

Wanneer je naar de pisten in Kitzbühel trekt, kan je de allerkleinsten in de kinderopvang achterlaten. Maar als je liever wat extra tijd met je kroost spendeert, kan je naar het Wild Animal Park gaan om de exotische dieren te leren kennen.

Activiteiten

Dit dorp in de Alpen is niet enkel een skiparadijs, er worden hier nog andere activiteiten georganiseerd zodat je een gevarieerde wintervakantie kan beleven. Zo is wandelen in de Kitzbühel absoluut de moeite, maar ook Nordic walking is hier perfect mogelijk. De routes rond de Schwarzsee zijn bijvoorbeeld adembenemend. Daar bevindt zich eveneens een schaatsbaan waar je een leuke tijd op het ijs kan doorbrengen.

Evenementen

Zowel in de zomer als in de winter leeft deze plek. In de winter staan de evenementen onder andere in het teken van Kerstmis en Nieuwjaar, maar worden er ook wedstrijden georganiseerd voor skiërs, snowboarders. Tijdens de zomermaanden worden er nog steeds races op poten gezet, maar voornamelijk voor wielrenners. Zo loopt de tour van Oostenrijk door dit gebied. Daarnaast kan je van een streepje muziek genieten tijdens de talloze concerten.

Sport & Fitness

Op wintervakantie gaan in Aurach betekent dat je even met de bus richting Kitzbühel moet om te kunnen skiën. Daar zijn 170 kilometer aan pisten aanwezig voor snowboarders en skiërs. Bovendien is er voor de boarders een funpark waarin ze zich kunnen uitleven. Langlaufers krijgen hier eveneens alles wat hun hartje begeert en kunnen hun dagen vullen met een loipenetwerk van honderden kilometers.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In het pittoreske dorpje is het nachtleven niet om over naar huis te schrijven. Er zijn hier immers vooral leuke restaurants aanwezig. Wil je toch een wilde nacht meemaken, dan kan je 5 kilometer verderop in het nachtleven duiken dankzij de tientallen bars en cafés. Elke feestganger zal hier zijn gading vinden, gaande van de cocktailbars tot pubs, de nacht ligt voor hen open.

Afstand tot Brussel

918 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kitzbühel

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?