Home » Oostenrijk » Skidorp Axams print deze pagina
icon skigebied Axams

Skidorp Axams (Oostenrijk)

Algemene info

In het hartje van Tirol ligt het dorp Axams in het skigebied Innsbruck. Door zijn ligging is de gemeente bijzonder gemakkelijk bereikbaar met de trein en het vliegtuig. Sport staat hier centraal. Er worden tal van acties gehouden om de toeristen ook buiten de piste in beweging te krijgen. Bovendien zijn gezinnen hier bijzonder welkom en zijn er verschillende opvangmogelijkheden voor de kinderen.

Skigebied

Olympia SkiWorld Innsbruck

Hoogteligging dorp

878 m

Aantal km piste

44 km in skigebied Olympia SkiWorld Innsbruck

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
37 88 13 20 19 3 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5234-68178

E-mail: axams@innsbruck.info

Website: www.innsbruck.info/axams

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In Axams zelf is er een skischool aanwezig waar je een groepsles van vier uren kan nemen als skiër voor 44 euro. Voor kinderen is het iets duurder. Je telt voor hen 52 euro neer voor vier uren les. Deze cursussen worden telkens in groep gegeven, als je opteert voor een private begeleiding komt de kostprijs neer op 165 euro. Snowboarders kunnen enkel twee uur per dag les krijgen en daar hangt een prijskaartje van 38 euro per dag aan vast. Als zij kiezen voor een privéles kost het hen evenveel als de skiërs.

Kinderinfo

Wie dagelijks de pisten van Innsbruck verkent en op zoek is naar een kinderopvang voor de allerkleinsten kan terecht in twee crèches. In Ronny's Kinderland Schlick 2000 en Ski Club Micky Maus kunnen ze verblijven.

Activiteiten

Bowlen, snookeren, golfen of squashen, wie een sportieve vakantie voor ogen heeft, zal hier niet bedrogen worden. Geniet van de natuur tijdens een rit met de paardenslee of maak een romantische wandeling, maar laat de adrenaline ook door je lichaam stromen tijdens een tenniswedstrijd. Bovendien kan je in het openbare zwembad wat baantjes trekken of beachvolley spelen.

Evenementen

In Axams worden tal van sportactiviteiten georganiseerd. Zo kan je gratis gaan zwemmen op bepaalde dagen, leren schilderen in een workshop of naar de wekelijkse markt gaan. Maar er zijn eveneens concerten zoals het Midsummer Night Festivals Omes of een optreden van het Drenst Jeugdorkest.

Sport & Fitness

Skiën of snowboarden is in Axams voor elke wintersporter mogelijk. Dankzij de 44 kilometer pisten kunnen zowel beginners als professionals hier een topvakantie beleven. De 10 skiliften zorgen er bovendien voor dat je gemakkelijk tot bij je geliefde afdaling geraakt. Ook snowboarders kunnen zich hier naar hartenlust uitleven aangezien er voor hen nog extra voorzieningen zoals een funpark en een halfpipe aanwezig zijn.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hier komt het nachtleven stilaan op gang en zijn er enkele gezellige bars en cafés waar je met vrienden of familie een avondje kan doorzakken. Een feestparadijs zal je hier echter niet aantreffen.

Afstand tot Brussel

869 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?