Home » Oostenrijk » Skidorp Bad Gastein print deze pagina
icon skigebied Bad Gastein

Skidorp Bad Gastein (Oostenrijk)

Algemene info

Het dorp ligt in het Gasteinertal centraal in het natuurpark Hohe Tauern en is een plaats waar je de Belle Epoque weer even opnieuw kan beleven. De architecturale overblijfselen van deze tijd domineren namelijk in deze gemeente. Op 1000 meter boven de zeespiegel kan je heerlijk ontspannen in de thermen of een gokje wagen in het casino. Maar deze gemeente is bovenal een skiplaats waar menig snowboarders en skiërs zich al snel thuis zullen voelen.

Skigebied

Gasteinertal

Hoogteligging dorp

1200 m

Aantal km piste

250 km in skigebied Gasteinertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
61 127 22 13 16 12 1 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-6432-3393560

E-mail: info@badgastein.at

Website: www.gastein.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

Er is een skischool aanwezig in deze gemeente waar je niet alleen hoeft te kiezen voor lessen. Leuke extraatjes die ze hier aanbieden zijn onder andere de ski-safari en de cross-country skilessen. Wil je toch liever de traditionele vaardigheden beter beheersen, dan kiezen snowboarders en skiërs beter voor een groepsles van zestig euro per dag. Voor kinderen komt deze prijs neer op 70 euro. Als je geen groepsmens bent, kan je ook een privéles nemen. Daar betaal je 53 euro per uur voor.

Kinderinfo

Voor kinderen die niet mee naar de pisten gaan om te skiën of snowboarden is er in Bad Gastein enkel opvang voorzien in de hotels. Afhankelijk van je verblijfplaats hier is er dus een crèche aanwezig.

Activiteiten

In de winter staan skiën en snowboarden hier absoluut centraal. Verder kan je nog ijsklimmen of met de slee een ritje maken. Maar het is vooral in de zomer dat deze plek naast de pisten ook tot leven komt. Een bezoekje aan het natuurpark is een absolute must wanneer je in dit dorp verblijft, maar je kan ook gaan vissen, boogschieten, fietsen, vissen of klimmen.

Evenementen

In Bad Gastein kan je zowel in de zomer als in de winter dagelijks deelnemen aan verschillende evenementen. Zo worden er speciale wandelingen georganiseerd, kan je op tijd en stond een concertje meepikken of een theaterstuk bekijken. Cultuurliefhebbers zullen maar niet genoeg kunnen krijgen van het uitgebreide aanbod.

Sport & Fitness

Begin januari wordt hier jaarlijks de Snowboard FIS World Cup gehouden waar de top van de wintersporters het beste van zichzelf laten zien. Maar je hoeft geen professional te zijn om hier een leuke tijd te beleven. Als onderdeel van de vallei Gastein heb je in dit skigebied een brede waaier aan pisten. Met een netwerk van 250 kilometer aan pisten ben je immers wel even zoet. Vooral de gemiddelde skiër of snowboarder zal hier absoluut aan zijn trekken komen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Als Bad Gastein je vakantiebestemming wordt, dan kan je op de pisten even uitrusten in Bellevue Alm. Deze skihut wordt ook wel bestempeld als een van de meest legendarische in Oostenrijk. Bovendien zijn hier ook genoeg mogelijkheden om 's avonds eens een stapje in de wereld te zetten. Wijnkenners zullen ook hun hart ophalen want in het dorp zijn ook enkele wijnbars aanwezig.

Afstand tot Brussel

1008 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bad Hofgastein

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?