Home » Oostenrijk » Skidorp Bad Hofgastein print deze pagina
icon skigebied Bad Hofgastein

Skidorp Bad Hofgastein (Oostenrijk)

Algemene info

Het zonnige dorp Bad Hofgastein ligt in de vallei Gastein. De natuur in deze gemeente is bovendien een bonte afwisseling van bergen en groen doordat het Kurpark hier ook gevestigd is. Het skigebied Gastein is dan weer bekend als een plek waar elke wintersporter een afwisselende vakantie kan doorbrengen. Een beginner of ervaren skiër, niemand heeft hier reden tot klagen doordat er zoveel verschillende pisten aanwezig zijn.  

Skigebied

Gasteinertal

Hoogteligging dorp

857 m

Aantal km piste

208 km in skigebied Gasteinertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
61 127 22 13 16 12 1 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-6432-3393260

E-mail: info@badhofgastein.ino

Website: www.badhofgastein.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

Bad Hofgastein heeft twee skischolen. In de skischool van Schlossalm moeten snowboarders en skiërs voor een groepsles van een dag 55 euro neertellen. Voor kinderen geldt hetzelfde tarief. De privélessen komen neer op 195 euro per dag. Wanneer je echter kiest voor een privécursus van een uur in de vroegte hoef je slechts 50 euro te betalen. De Schneesportschule in Bad Hofgastein is iets duurder. Volwassenen geven hier 60 euro voor een groepsles, kinderen betalen 70 euro. Privélessen kosten dan weer 53 euro per uur.

Kinderinfo

Wanneer je in deze regio gaat skiën of snowboarden met je kinderen moet je hen zeker en vast eens laten kennismaken met de mascotte Gasti. In de twee skischolen kunnen kinderen vanaf drie jaar bovendien hun eerste passen op de latten zetten. Tijdens de middag is er ook opvang voorzien.

Activiteiten

Dat wintersport hier de bovenhand heeft, is geen vreemd gegeven. Alle aanverwante sneeuwactiviteiten zijn hier dan ook aanwezig. Zo kan je onder andere gaan ijsklimmen, maar in Bad Hofgastein is ook een Toboggan Run gevestigd. Je kan in dit dorp eveneens ontspannen en je lichaam laten verwennen in het wellnesscentrum Alpen Therme Gastein.

Evenementen

Het hoogtepunt in deze gemeente is zonder twijfel het Snow Jazz Gastein in maart. Dit festival brengt namen als Norma Winstone, Beady Belle, Jane Monheit en Bob Mintzer naar de gemeente. Daarnaast worden hier nog enkele concerten georganiseerd en is er wekelijks een markt waar je naartoe kan gaan. Tijdens de wintermaanden worden senioren, vrouwen en kinderen geregeld in de bloemetjes gezet. Voor hen is er dan namelijk een speciale dag voorzien met tal van activiteiten.

Sport & Fitness

Met meer dan 200 kilometer aan pisten kan je hier een sublieme tijd beleven op de vele pisten. Snowboarders hebben bovendien nog een halfpipe waarin ze verschillende gewaagde stunts kunnen uithalen. Als ze hier toch een beetje op uitgekeken zijn, kunnen ze nog altijd naar het funpark in Dorfgastein trekken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Afzakken in de bars en pubs is hier absoluut mogelijk. Wie op tijd en stond een stevige nacht tegemoet wil gaan, is hier alleszins aan het juiste adres. Elk fuifbeest komt hier wel aan zijn trekken. Zo zijn er verschillende discotheken, pubs en cafés aanwezig, maar er zijn ook enkele wijnbars waar kenners zich eens kunnen laten gaan.

Afstand tot Brussel

1001 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Bad Gastein

Dichtstbijzijnde treinstation

Salzburg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?