Home » Oostenrijk » Skidorp Bad Ischl print deze pagina
icon skigebied Bad Ischl

Skidorp Bad Ischl (Oostenrijk)

Algemene info

Dit dorp geniet voornamelijk veel bekendheid omdat koning Franz Joseph I zijn vakanties er altijd doorbracht. In dit kuuroord ben je verzekerd van een ontspannen vakantie, maar je kan evenzeer kiezen voor een bijzonder actieve vakantie. In Bach Ischl kan je meer dan enkel skiën en snowboarden. De natuur en omgeving verkennen via de verschillende wandelwegen alleen al is een heus avontuur.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Salzkammergut

Hoogteligging dorp

599 m

Aantal km piste

67 km in skigebied Salzkammergut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
19 41 7 13 5 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6132-277570

E-mail: office@badischl.at

Website: www.badischl.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

Bad Ischl heeft een skischool waar je kan leren snowboarden en skiën. Je kan de sport correct aanleren op verschillende dagen. Voor een groepsles van vier uren betaal je 48 euro en aan een cursus van twee uren hangt een prijskaartje van 35 euro. Ben je eerder te vinden voor een intensieve training, dan kies je best voor privélessen. Die komen neer op 45 euro per uur.

Kinderinfo

Voor kinderen zijn er in dit dorp geen speciale voorzieningen aanwezig.

Activiteiten

Kom tot rust in het EurothermenResort in Bad Ischl, maar geniet evenzeer van de stilte in Salzkammergut op de berg Katrin. Deze plek is namelijk bijzonder geliefd door wandelaars en natuurliefhebbers. Sporters in hart en nieren kunnen zichzelf uitdagen door een sneeuwwandeling te maken, te gaan paardrijden of een wedstrijdje ice curling te spelen.

Evenementen

Bad Ischl is meer dan een plaats waar je op wintervakantie komt om te skiën of snowboarden. Eenmaal hier kan je ook tal van evenementen meemaken. Zo is er de Glöcker parade die doorheen het dorp trekt, wordt er naar aanleiding van Kerstmis een concert georganiseerd of kan je een toneelstuk gaan bekijken. Er zijn ook enkele tentoonstellingen en sportwedstrijden waaraan je kan deelnemen.

Sport & Fitness

De gemeente is een onderdeel van het skigebied Salzkammergut dat 67 kilometer aan pisten heeft. Het merendeel hiervan zijn rode pisten waardoor de ervaren skiër en snowboarder zich naar hartenlust kan uitleven en een beginner zijn grenzen hier stilaan kan verleggen. Langlaufers in deze streek hebben het nog meer getroffen. Voor hen zijn er in Salzkammergut 152 kilometer aan loipen aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hier kan je tot in de vroege uurtjes op de dansvloer staan in de talrijke bars en pubs. Een stevige maaltijd voordat je de bloemetjes buitenzet is ook niet onverstandig. Ga voor een traditioneel gerecht, een vegetarische schotel of neem een internationaal maal. Het is bovendien de moeite om eens binnen te stappen in een visrestaurant als je voor de lokale keuken kiest.

Afstand tot Brussel

990 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bad Ischl

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?