Home » Oostenrijk » Skidorp Bad Kleinkirchheim print deze pagina
icon skigebied Bad Kleinkirchheim

Skidorp Bad Kleinkirchheim (Oostenrijk)

Algemene info

Bad Kleinkirchheim photo, copyright: Karlbad

Bad Kleinkircheim ligt in het zuidelijke deel van Oostenrijk. Het is een plek waar vooral veel Nederlanders hun wintervakantie doorbrengen. Je kan hier zomer en winter terecht om je even te onttrekken aan de dagelijkse drukte. Ontspan in een van de thermaalbaden of vergeet je zorgen wanneer je de pisten afdaalt. Met het nationale park Nockberge is dit dorp zeker ook een trekpleister voor natuurliefhebbers.

Skigebied

Bad Kleinkirchheim, St. Oswald en Falkert

Hoogteligging dorp

1050 m

Aantal km piste

113 km in skigebied Bad Kleinkirchheim, St. Oswald en Falkert

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
21 83 9 20 6 4 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4240-8212

E-mail: info@badkleinkircheim.at

Website: www.badkleinkirchheim.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In het dorp zijn vier skischolen aanwezig waar je de modernste technieken krijgt aangeleerd. De Quality Skischool Brunner geeft groepscursussen aan skiërs en snowboarders voor 35 euro per dag. Het tarief voor kinderen is hier hetzelfde. In de overige drie skischolen hanteren ze eenzelfde systeem en kan je voor 29 euro een oefendag krijgen. Dat geldt echter niet voor groepslessen voor kinderen, want de prijs daarvoor komt neer op 45 euro per dag.

Kinderinfo

Voor de kinderen is er in de skischolen van Bad Kleinkircheim een speciaal programma opgesteld. De Kinderclub met BOBO is een plaats waar kinderen op een plezierige manier kunnen leren skiën. Er is een ski carrousel, een magisch tapijt en verschillende hindernissen waardoor ze hun techniek kunnen verfijnen. Bovendien is er voor de allerkleinsten ook een kinderopvang voorzien.

Activiteiten

In Bad Kleinkirchheim kan je elk gaatje in je vakantieschema vullen met tal van activiteiten. Leef je uit op de tennisbaan, rij met een paard door de adembenemende natuur, mountainbike door het ongerepte landschap of maak een avontuurlijke trektocht in dit gebied.

Evenementen

In Bad Kleinkirchheim zijn er enkele hoogtepunten die je zeker niet mag missen. In de zomer  is er bijvoorbeeld het muziekfestival Wenn die Musik spielt. Folkmuzikanten van topniveau verzamelen zich jaarlijks om hier de pannen van het dak te spelen. Midden september is er dan weer een groots evenement van een andere slag. Tijdens de International Alpine Classic Rallye rijden de racewagens in Bad Kleinkirchheim over de eindmeet.

Sport & Fitness

Snowboarders en skiërs kunnen hier de tijd van hun leven beleven. Er zijn namelijk 113 kilometer aan pisten aanwezig waarop beginners en professionals het beste van zichzelf kunnen geven. Met 25 skiliften is het bovendien bijzonder gemakkelijk om tot bij de juiste bestemming te geraken. Ook langlaufers zullen in deze regio gerust hun dagen kunnen vullen met een loipenetwerk van 120 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In totaal zijn er 23 bars en restaurants in dit dorp aanwezig waardoor je al eens een avondje kan doorzakken. Bovendien is er ook een discotheek voor de echte diehards. Om even tijdens het sporten uit te rusten zijn er nog eens verscheidene skihutten op de pisten.

Afstand tot Brussel

1083 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Spittal/Millstättersee

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?