Home » Oostenrijk » Skidorp Bad Mitterndorf print deze pagina
icon skigebied Bad Mitterndorf

Skidorp Bad Mitterndorf (Oostenrijk)

Algemene info

In het sneeuwzekere skigebied Salzkammergut ligt het dorp Bad Mitterndorf waar skiën en snowboarden de hoofdactiviteiten zijn van vele vakantiegangers. Toch is hier geen sprake van een eentonig aanbod dankzij de verschillende nevenactiviteiten. Hoe actief jouw reis moet zijn, kan je bovendien helemaal zelf bepalen. Het dorp is gemakkelijk bereikbaar en je geniet er alle comfort voor een optimale wintervakantie.

Skigebied

Steirisches Salzkammergut

Hoogteligging dorp

812 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Steirisches Salzkammergut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
34 30 8 17 8 0 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3623-2444

E-mail: info.badmitterndorf@ausseerland.at

Website: www.bad-mitterndorf.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In het dorp zijn twee skischolen aanwezig. Voor een groepsles betaal je als skiër 50 euro per dag. Snowboarders komen er iets goedkoper vanaf en hoeven slecht 47 euro per dag neer te tellen. Voor kinderen en jongeren geldt dan weer dezelfde prijs als voor volwassen skiërs. Het prijskaartje voor privélessen kan aardig oplopen aangezien een uur les 45 euro kost.

Kinderinfo

Met je gezin op vakantie komen in Mitterndorf biedt heel wat voordelen. Zo kan je bij verschillende verblijfplaatsen op kortingen rekenen en zijn er op de pisten aparte faciliteiten voor kinderen aanwezig. Zelfs de allerkleinsten kunnen hier een leuke vakantie meemaken in de kinderopvang.

Activiteiten

Ben je de piste even beu, knijp er dan een dagje tussenuit en ga schaatsen, klimmen, tennissen of wandelen. Kinderen en jongeren kunnen hier zelfs op kamp komen om allerlei leuke spelletjes te spelen zoals touwtjespringen of met de bal spelen.

Evenementen

Wie houdt van snelle wagens en oldtimers kan zijn hart ophalen in dit dorp. Hier worden namelijk enkele racewedstrijden georganiseerd. Cultuurliefhebbers worden hier ook niet aan hun lot overgelaten, maar kunnen genieten van tal van evenementen.

Sport & Fitness

Bad Mitterndorf is een onderdeel van het skigebied Salzkammergut en daardoor kan een wintervakantie hier haast niet mislukken. Voor elk type skiër of snowboarder is er namelijk een groot aantal pisten voorzien in het netwerk van 67 kilometer en In het dorp zelf zijn 52 kilometer aan pisten aanwezig. Snowboarders worden bovendien nog eens extra verwend met de arena van Krippenstein.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een hapje eten in deze streek is geen enkel probleem met 14 verschillende restaurants om uit te kiezen. Het après-skigebeuren is er eerder bescheiden. Er zijn vijf cafés en een discotheek waar je na een vermoeiende dag even kan uitblazen met een frisse pint.

Afstand tot Brussel

1021 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bad Mitterndorf

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?