Home » Oostenrijk » Skidorp Bartholomäberg print deze pagina
icon skigebied Bartholomäberg

Skidorp Bartholomäberg (Oostenrijk)

Algemene info

Het dorp Bartholomäberg ligt in het skigebied Montafon. Hier schijnt de zon in het midden van de winter nog zes uur per dag waardoor je tijdens deze koude maanden toch nog kan genieten van een streepje licht. Langlaufers, snowboarders, skiërs en wandelaars zullen in deze regio zeker hun gading vinden. Zij hebben stuk voor stuk kilometers en kilometers aan paden, loipen en pisten. Kunstliefhebbers moeten ook niet op hun honger blijven zitten en kunnen de kerk van Bartholomäberg eens bezoeken en zich laten onderdompelen in de Oostenrijkse sfeer ten tijde van de barok.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

1087 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5556-73101

E-mail: info@bartholomaeberg.at

Website: www.bartholomaeberg.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In het hele skigebied liggen negen skischolen, maar in Bartholomäberg zelf is er geen aanwezig. Een groepsles van een dag voor de skiërs komt neer op 53 euro. Snowboarders moeten slechts 50 euro betalen. Een privéles daarentegen kost al gauw 198 euro per dag. Dat zijn de prijzen die in de skischool Silvretta Nova gehanteerd worden. De tarieven van de andere scholen schommelen hierrond.

Kinderinfo

In het centrum van het dorp is er kinderopvang voorzien waar je de allerkleinsten kan achterlaten terwijl jij naar de piste trekt. Wanneer je toch liever iets in het teken van het gezin doet, kan je naar het grootste vrijetijdspark van de Voralberg gaan, namelijk het Aktivpark Montafon !in Schruns-Tschagguns.

Activiteiten

In Bartholomäberg kan je naast skiën en snowboarden ook nog een leuke tijd beleven met het gezin. Ga zwemmen, golfen, voetballen, tennissen, paardrijden, paragliden of vissen. Maar je kan hier nog veel meer. Zo staan wandelen, mountainbiken, joggen en klimmen eveneens op het programma.

Sport & Fitness

Doordat het Oostenrijkse dorp deel uitmaakt van het skigebied Montafon is er plezier voor elke wintersporter gegarandeerd. Met 220 kilometer aan pisten komen skiërs en snowboarders hier aan hun trekken. Ook langlaufers hebben geen reden tot klagen met een loipenetwerk van 102 kilometer in de bergachtige omgeving van de Silvretta.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De nadruk ligt in dit dorp niet op de après-ski, maar je kan hier wel even op adem komen in enkele pubs. Bovendien behoort gezellig tafelen ook tot de mogelijkheden dankzij de 6 aanwezige restaurants.

Afstand tot Brussel

833 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Friedrichshafen

Dichtstbijzijnde treinstation

Schruns

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?