Home » Zwitserland » Skidorp Beatenberg print deze pagina
icon skigebied Beatenberg

Skidorp Beatenberg (Zwitserland)

Algemene info

Beatenberg biedt één van de mooiste verblijfsplaatsen om te genieten van het uniek panorama op de Alpentoppen van het Berner Oberland met de drie wereldberoemde sterren Eiger, Mönch en Jungfrau. Ook het diepblauwe Thunermeer ontspringt niet aan het oog hier. Vooral natuurliefhebbers en gezinnen zoeken dit oord op. Van grote stromen toeristen blijft de plaats veeleer gespaard. Het draagt dan ook het kwaliteitslabel "Gezinnen welkom". De huisberg, de Niederhorn, herbergt een waaier aan gevarieerde wintersportmogelijkheden.

Skigebied

Jungfrau Region

Hoogteligging dorp

560 m

Aantal km piste

229 km in skigebied Jungfrau Region

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
50 131 32 14 16 12 0 0

Toeristische informatie

Tourist-Center Beatenberg Hälteli
Postfach 162
3803 Beatenberg
Tel. +41 (0)33 841 18 18
Info@beatenberg.ch
www.beatenberg.ch

Skischolen

Het dorp beschikt over één skischool met 15 leraren en een oefenweide. Lessen in het Nederlands bijwonen zijn geen probleem. De alpinecursus duurt vijf dagen en kost gemiddeld 130 euro. De snowboardcursus duurt evengoed vijf dagen en bedraagt ook 130 euro.

Kinderinfo

Beatenberg voorziet een kinderopvang, een skikinderopvang, een kinderkaroussel en een babylift. Aan het onthaal van de toeristische dienst wordt een lijst van babysitters ter beschikking gesteld voor jonge gezinnen. Verder bevat de plaats meerdere speelpleinen, barbecueplaatsen, voor kinderwagens geschikte wandelpaden, een uitleenbureau voor kinderboeken, spelletjes en spulletjes voor kleuters, enzovoorts. Ook is het belevenissenpad een echte aanrader. Al wandelend maakt de kroost kennis met de sage van de heilige Beatus, beschermheer van Beatenberg. De grote, begaanbare houten brug, het schip en de draak nodigen de kinderen tot spelen uit.

Activiteiten

Highlights onder de georganiseerde activiteiten zijn: eerst en vooral de familiale wandeling onder begeleiding van een gids naar de Niederhorn, dé uitzichtsberg boven Beatenberg. Ten tweede, een tocht door de Beatusgrotten. Deze zijn één van de grootste stelsels druipsteengrotten van Zwitserland, waarvan enkel het verlichte gedeelte kan worden bezichtigd. Op de derde plaats staan de watersportactiviteiten op het Thunermeer en de bezichtiging ervan per boottocht. En ten vierde is er de Jungfraujoch: de ultieme bestemming van de regio. Het is een dagtocht via Interlaken. 

Evenementen

Beatenberg heeft jaarlijks drie top events op de kalender staan. In augustus is dat de beroemde Alpenhoornwedstrijd. Het is een manifestatie op de Alp Chüematte. In september wordt de Chästeilet in het Justistal georganiseerd. Dit is één van de aan tradities rijke boerenfeesten in de regio. De kaas die tijdens de zomer op de alpenweide werd geproduceerd wordt op dit evenement verdeeld onder de vee-eigenaren. In oktober vind dan nog de veeshow plaats. De foksuccessen van de Beatenbergse boeren worden er beoordeeld. En voor een keertje is het geen vrouw maar daadwerkelijk de mooiste koe die tot Miss Beatenberg wordt gekroond.

Sport & Fitness

In Beatenberg kan je niet alleen skiën en snowboarden -zoals in elk ander skigebied-, er bestaat ook de mogelijkheid tot langlaufen, rodelen, stepbiken, paragliden, hanggliden, winterwandelen, schaatsen op de natuurijsbaan, boottochten maken op het Thunermeer, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De contreien van Beatenberg herbergen 17 eetgelegenheden, een bar, twee cafés, een disco, een dancing, een concertzaal, een bibliotheek en enkele kunstgalerieën.

Afstand tot Brussel

720 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 200 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Interlaken West op 10 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?