Home » Zwitserland » Skidorp Bellwald print deze pagina
icon skigebied Bellwald

Skidorp Bellwald (Zwitserland)

Algemene info

Moderne speelplaatsen, pittoreske barbecueplaatsen, een gezellige tipi en wandelpaden die geschikt zijn voor kinderwagens: Bellwald is bovenal een idyllische plek voor jonge gezinnen. Bovendien hebben ze er een uitgebreid animatieprogramma dat avontuurlijke vakantieweken omvat, gevuld met spelletjesmiddagen, spoorzoeken en ontmoetingen met Indianen. Dit alles onder begeleiding zodat ook de ouders zorgeloos kunnen genieten van hun vakantie. Wanneer de temperaturen stijgen, wordt de hulp van de plaatselijke bergmeren ingeschakeld. Ouder en kind kunnen dan verkoeling zoeken onder begeleiding en genieten van waterspelen en zwemplezier. 

Skigebied

Aletschgebiet

Hoogteligging dorp

1600 m

Aantal km piste

273 km in skigebied Aletschgebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 113 53 18 6 17 0 2

Toeristische informatie

Bellwald Tourismus

Dorf
3997 Bellwald
Tel. +41 (0)27 971 16 84
Info@bellwald.ch

Skischolen

Eén skischool met 60 leerkrachten, waarbij een ruime oefenweide aangesloten is. Lessen zijn in het Nederlands mogelijk. De alpinecursus kost hier 143 euro en duurt zo'n vijf dagen. Voor de snowboardcursus gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Kinderopvang wordt voorzien voor kleintjes vanaf twee jaar en bedraagt 18 euro voor vier uur per dag, exclusief lunch. De skikinderopvang gaat in vanaf drie jaar en beslaat drie uur per dag voor 37 euro, exclusief lunch. Ook is er een babylift aanwezig.

Activiteiten

Er zijn zo'n vier activiteiten die door de gasten worden beoefend tijdens hun verblijf in Bellwald. Allereerst is er de uitgestippelde wandeling in het gebied van het UNESCO-werelderfgoed, de Jungfrau-Aletsch op de Risihorn. Ten tweede zijn er de extra activiteiten die het sport- en vrijetijdscentrum aanbiedt in een wonderschone coulisse. Op de derde plaats staat de lange downhill-route, waar ieder jaar begin oktober ook de seizoensfinale van het IXS Downhill Cups plaats vindt. Dit traject inspireert onder andere mountainbikers van heinde en verre. De vierde highlight is het bezichtigen van de kerk en de authentieke en bovendien autovrije dorpskern. De typisch zongebruinde huizen en stallen sieren het hart van de regio. 

Evenementen

In maart wordt de Snowpenair Cinema op poten gezet: een winterse openluchtbioscoop met bekende films. Erg lucratief en gezellig! In april is het waterpret verzekerd met de Waterslide Contest voor alle waaghalzen.

Sport & Fitness

Buiten skiën, snowboarden, rodelen en langlaufen, bestaat er in Bellwald ook nog de mogelijkheid tot zwemmen en deelname aan de fakkeltochten. De openbare sauna, solarium, massagecentrum en zwembad houden de ontspanning in voor de gasten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is er vrij bescheiden, maar daarom niet minder gezellig. Er zijn negen restaurants aanwezig, twee bars, een café, een pub en een tea room. Ook bevindt zich in het dorp een theater, een concertzaal, een bibliotheek, een volksmuseum en meerdere kunstgalerieën. 

Afstand tot Brussel

782 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genf op 300 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?