Home » Oostenrijk » Skidorp Berwang print deze pagina
icon skigebied Berwang

Skidorp Berwang (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dorp Berwang maakt deel uit van de skiregio Tiroler Zugspitzarena en is voornamelijk gericht op families en senioren. Zij kunnen immers lessen gaan volgen om de skivaardigheden alsnog beet te krijgen. Omdat deze gemeente geen trekpleister is voor jongeren stelt het nachtleven hier niet al te veel voor. De natuur is er daarentegen wel meer dan de moeite. Op het hoogste punt van het skigebied kijk je uit op de Zugspitze en met meer dan 1200 soorten bloemen en planten in de buurt is elke flinke wandeltocht een groot avontuur.

Skigebied

Tiroler Zugspitzarena

Hoogteligging dorp

1336 m

Aantal km piste

128 km in skigebied Tiroler Zugspitzarena

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 57 14 25 13 2 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5673-20000400

E-mail: info@berwang.at

Website: www.berwang.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info. 

Skischolen

In dit Oostenrijkse dorpje kan je voor het eerst op de latten staan in de skischool. Daar leren ze je verschillende vaardigheden aan om op een behendige manier te skiën of snowboarden. Volwassenen en kinderen betalen voor een skiles 52 euro. Snowboarden kan vanaf 53 euro voor een halve dag. Daarnaast zijn er nog andere voorzieningen in de skischool aanwezig. Zo zijn er speciale seniorencursussen waarbij toeristen op leeftijd toch nog altijd de basis onder de knie kunnen krijgen.

Kinderinfo

In de skischool zijn er ook drie groepen waar kinderen afhankelijk van hun leeftijd in terecht kunnen. Zij leren dan al spelenderwijs hoe skiën nu werkelijk moet. Tijdens de middag is er hier ook een kinderopvang aanwezig waar ze voor twaalf euro kunnen blijven en nog een maaltijd krijgen ook.

Activiteiten

In Berwang staat het toerisme in het teken van sport. Zo kan je er tennissen, heerlijk wandelen, minigolfen, tennissen of aan Nordic walking doen. Maar blijf vooral niet plakken in een dorp als je in dit gebied op vakantie gaat. Bezoek zeker eens de speeltuin in Bichlbach of maak een Alpenrondvaart over het Hahntenjoch.

Evenementen

Steek je handen alvast uit de mouwen in dit dorp tijdens de workshops of bezoek het Heimatmuseum als je houdt van cultuur. Je kan ook genieten van een optreden in de buurt en tijdens de Kreativwoche alle registers opentrekken. Maar het grootste aantal evenementen richt zich toch tot de sportieveling.

Sport & Fitness

Berwang is een onderdeel van het skigebied Tiroler Zugspitzarena en daardoor zijn er 128 kilometer piste beschikbaar. Door de aanwezigheid van voornamelijk eenvoudige en middelzware pisten is deze plek ideaal voor beginners en wintersporters met niet al te veel ervaring. Met 147 kilometer loipen worden de langlaufers hier echter ook niet vergeten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven en de après-ski zijn nagenoeg onbestaand. Dit dorp is voornamelijk geschikt voor gezinsvakanties waar ouders moeilijk tot de vroege uurtjes kunnen opblijven. Gezellig tafelen behoort daarentegen wel tot de opties.

Afstand tot Brussel

798 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Bichlbach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?