Home » Zwitserland » Skidorp Bettmeralp print deze pagina
icon skigebied Bettmeralp

Skidorp Bettmeralp (Zwitserland)

Algemene info

Bettmeralp ligt in de onmiddellijke omgeving van het eerste UNESCO wereldnatuurerfgoed van de Alpen bij de indrukwekkende Aletschgletsjer. Het is een autovrij dorp dat bovendien alleen per kabelbaan met grote gondels te bereiken is. Deze plaats is erg gezinsvriendelijk en is een uiterst zonnig zomer- en wintervakantieoord. Dit skigebied aan de voet van de Bettmerhorn maakt trouwens deel uit van de ski-arena Aletsch, die zich van Riederalp tot aan Fiescheralp uitstrekt. Bettmeralp ontsluit met zijn 35 installaties diverse pistes voor skiërs en snowboarders van ieder niveau. 

Skigebied

Aletschgebiet

Hoogteligging dorp

1938 m

Aantal km piste

273 km in skigebied Aletschgebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 113 53 18 6 17 0 2

Toeristische informatie

Bettmeralp Tourismus

Postfach 16
3992 Bettmeralp
Tel. +41 (0)27 928 60 60
Info@bettmeralp.ch

Skischolen

Bettmeralp heeft twee skischolen gevestigd met ruim 40 leraren en enkele ruime oefenweides. De alpinecursus duurt hier vijf dagen en heeft een prijskaartje van 180 euro. De snowboardcursus kent voor dezelfde duur een aanzienlijk goedkopere prijs met zijn 120 euro. 

Kinderinfo

Kinderopvang in dit dorp is voorzien vanaf 12 maanden, bevat vier uur per dag en dat voor slechts tien euro exclusief lunch. Ook is er een skikinderopvang en een lopende band lift aanwezig.

Activiteiten

Bettmeralp kent vier uiterst interessante highlights onder zijn activiteiten. Zo is er  de interactieve enscenering van de ijswereld: de Bettmerhorn, vanaf het ijsterras dat uitzicht biedt op de Aletschgletsjer. Daarenboven de tocht richting Bettmersee, gelegen boven het vakantieoord met een rijk aanbod aan watersportmogelijkheden. Ten derde zijn er de begeleide routes op de bergpaden naar het gebied Eggishorn en Märjelensee. En op de vierde plaats het Aletsch-bos. Uitgestippelde wandelingen door het lariksen- en alpendennenbos met de oudste bomen van Zwitserland.

Evenementen

De jaarlijkse events situeren zich in juli en september. De eerste zomermaand bevat het Alpien openluchtbioscoopfestival Aletsch en de laatste zomermaand de Schafscheid Riederalp. 

Sport & Fitness

In Bettmeralp kan je natuurlijk skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en wandelen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid tot schaatsen, zwemmen, fitnessen, paragliden, indoor tennissen en deelnemen aan de fakkeltochten. Ontspannen gebeurt in de sauna, het solarium of het massage-instituut. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Bettmeralp biedt zijn gasten 14 degelijke eetgelegenheden aan, drie bars, een café, een pub, een disco en een dancing. Overdag beslaan de off-piste mogelijkheden onder andere een bezoekje aan het volksmuseum, de bibliotheek of de verschillende kunstgalerieën. 

Afstand tot Brussel

787 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 220 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

Betten op 4 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?