Home » Zwitserland » Skidorp Bivio print deze pagina
icon skigebied Bivio

Skidorp Bivio (Zwitserland)

Algemene info

Bivio is onafscheidelijk verbonden met de twee Romeinse passen Septimer en Julier. De naam betekent immers "wegsplitsing" en de plaats wordt ook wel de parel op de Julier genoemd. Het heeft bovendien de meest merkwaardige taalverhoudingen van heel Europa en is het hoogstgelegen dorp in het Surses. Het gezin wordt hier bij de hand genomen. Ouder en kind kunnen tijdens hun verblijf op een lucratieve manier het intense kleurenspel van de alpenflora beleven. Er worden zowaar gezinssessies wandelen, vissen, paardrijden en zwemmen georganiseerd om alle familieleden te laten verkwikken en herademen. Ze komen hier immers niet alleen met hun telgen naartoe om stoom af te blazen, maar ook om nieuwe krachten op te doen in het stimulerende bergklimaat. In Bivio verdwijnt het leven van alledag naar de achtergrond en komt men iedere dag nader tot elkaar. 

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Bivio

Hoogteligging dorp

1769 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Bivio

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Infostelle Bivio

Municipio
7457 Bivio
Tel. +41 (0)81 684 53 23
ferien@bivio.ch

Skischolen

Eén skischool aanwezig met slechts negen leraren. Wel is er een ruime oefenweide voorzien. De alpinecursus duurt er vijf dagen en bedraag 110 euro. Voor de snowboardcursus gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Aan het onthaal van de toeristische dienst Bivio wordt er een lijst van beschikbare babysitters en crèches gepresenteerd. Daarbuiten is er een skikinderopvang voorzien en een babylift geplaatst. 

Activiteiten


Evenementen


Sport & Fitness

Bivio komt de skiërs, snowboarders, langlaufers, rodelaars, wandelaars, zwemmers, schaatsers en dergelijke tegemoet met een degelijk aanbod in aansluitende faciliteiten. Ook worden er regelmatig fakkeltochten georganiseerd door de enige skischool. Ontspanning is terug te vinden in de sauna, het solarium, het massagecentrum of het thermaalbad. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hoewel in het dorp Bivio niet gek veel te doen is qua evenementen en speciaal georganiseerde activiteiten, beslaat de après-ski toch ruim zeven restaurants, drie bars, twee cafés, een disco en een dancing. Meer dan genoeg dus voor het jong geweld om zich uit te kunnen leven wanneer de nacht nog te jong is. Daarenboven situeren er zich ook een bibliotheek en enkele kunstgalerieën.

Afstand tot Brussel

831 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 190 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Chur op 50 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?