Home » Italië » Skidorp Bormio print deze pagina
icon skigebied Bormio

Skidorp Bormio (Italië)

Algemene info

Benoemd tot charmantste wintersportoord van Italië en als u het eens zou vereren met een bezoek, zou u ervan getuigen dat het geheel terecht is. Bormio wordt tot op vandaag nog steeds gesierd met zijn nauwe oude steegjes, traditionele geplaveide straten, houten authentieke chalets, en ga zo maar door! Terwijl gezinnen genieten van een zorgeloos verblijf met de kinderen, snuiven koppels hier de romantiek op en beleven de sportieve zielen de tijd van hun leven op de idyllische, uitdagende pisten. Alles is binnen ski- en wandelafstand gelegen en de meeste hotels bevinden zich op maximum tien minuten van het Centro Storico. In de nabije omgeving situeert zich Santa Caterina en de Gavia-pas, beroemd uit de wielerklassieker Giro d'Italia. Interessant feit voor mensen die graag ook eens uitwijken naar andere oorden tijdens hun verblijf in Bormio. 

Skigebied

Bormio & Santa Caterina

Hoogteligging dorp

1225 m

Aantal km piste

120 km in skigebied Bormio & Santa Caterina

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
40 50 10 7 5 1 0 0

Toeristische informatie

Ufficio Turistico Bormio

Tel. 0039-0342-903300
Infobormio@provincia.so.it
www.valtellina.it

Skischolen

Er liggen hier maar liefst zeven skischolen gevestigd die honderd leraren ter uwer beschikking stellen! De lessen verlopen op de pisten of de oefenweides en duren zes dagen. De kosten bedragen gemiddeld 130 euro.

Kinderinfo

Voor de jonge telg van het gezin is er een kinderopvang vanaf drie jaar, een skikinderopvang vanaf twee jaar en een babylift voorzien in de stad.

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier skiën, snowboarden, wandelen, langlaufen, curlen, rodelen, schaatsen, zwemmen, tennissen, paragliden, parapenten, fitnessen, baden in het thermaalbad, hondensleeën en tochten maken op de sneeuw scooters.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan doen de gasten in de tientallen eetgelegenheden, bars, cafés, pubs, bioscoopcomplex, theaters, concertzaal en dancing. Geen reden dus om je eenzaam en alleen terug te trekken op je hotelkamer na de actieve uren op de pisten.

Afstand tot Brussel

987 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Milano

Dichtstbijzijnde treinstation

Tirano

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?