Home » Oostenrijk » Skidorp Brand print deze pagina
icon skigebied Brand

Skidorp Brand (Oostenrijk)

Algemene info

Brand ligt aan de voet van de berg Schesaplana in het Oostenrijkse skioord Brandnertal. De wondermooie natuur wordt hier bovendien verrijkt door de aanwezigheid van een van de mooiste meren in de Alpen, namelijk de Lünersee. Het is een geschikt vakantieoord voor families en gezinnen die op zoek zijn naar een gevarieerd aanbod.

Skigebied

Brandnertal

Hoogteligging dorp

1037 m

Aantal km piste

55 km in skigebied Brandnertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
28 24 3 5 7 1 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5559-555

E-mail: tourismus@brandnertal.at

Website: www.brandnertal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Brand zijn twee skischolen aanwezig waar je de basis kan aanleren. In de skischool Surfing Academy kost een skiles 30 euro per dag en snowboarders betalen dagelijks 40 euro. Wie liever alleen les krijgt, kan een privéles van twee uur nemen voor honderd euro. In de andere skischool lopen de prijzen op tot 55 euro per dag voor een ski- en snowboardles.

Kinderinfo

In de Jimmys Spiel Skiclub kunnen de allerkleinsten hun dagen doorbrengen. Voor 25 euro per twee uur krijgen ze hier de skivaardigheden aangeleerd. Bovendien kunnen ze hier ook 's middags verblijven voor nog eens 15 euro extra.

Activiteiten

Dankzij verschillende toeristische activiteiten in Brand hoef je niet dagelijks de piste te betreden. Zo kan je ook gaan boogschieten, ijsklimmen, wandelen, boogschieten en aan tobogganing doen in de winter. Bovendien kan je er in de zomer tennissen, zwemmen en voetballen.

Sport & Fitness

Het dorp richt zich hoofdzakelijk tot gezinnen en daardoor zijn er in het skigebied overwegend rode en blauwe pisten aanwezig. Zo kunnen ouders hun kinderen op de brede pisten in het oog houden en ligt de moeilijkheidsgraad alvast niet te hoog. Langlaufers kunnen in het Brandnertal de 27 kilometer aan loipen gebruiken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Brand zijn in totaal vijf restaurants en pubs aanwezig en heeft daarmee het omvangrijkste nachtleven in het skigebied Brandnertal. Kortom opgaan in het feestgedruis is hier niet het geval.

Afstand tot Brussel

829 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Bludenz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?