Home » Italië » Skidorp Breuil-Cervinia print deze pagina
icon skigebied Breuil-Cervinia

Skidorp Breuil-Cervinia (Italië)

Algemene info

Breuil Cervina is bij velen een geliefd wintersportgebied omwille van haar moderne infrastructuur en de gekende verbinding met het Zwitsers station Zermatt. Sneeuwpret troef en alom idyllische afdalingen in Cervina dus. Het is gelegen onder de Matterhorn, in het Aosta-dal en beschikt over 's werelds langste afdaling en de meest hoge skiliften van Europa. Niet niks dus, en er volgt nog meer! Gasten die graag over uitwijkmogelijkheden beschikken, vinden die ook hier in dit charmante skiresort terug, met name naar Valtournenche. Bovendien is het gebied bijzonder overzichtelijk en veilig, een belangrijke troef waarbij het bergdorp graag uitpakt bij jonge gezinnen. Het kent een gemoedelijk, traditioneel karakter dat een instant geruststellend gevoel geeft tijdens je verblijf. Een effect dat voor velen herbronnend werkt, ver van alle dagelijkse drukte. Overwegend zijn hier blauwe en rode pistes te vinden die geschikt zijn voor de beginners en licht gevorderden. Maar ook voor de volleerde sporters zijn hier genoeg opties. Zo zijn er de grillige gletsjervelden, enkele zwarte steile pistes die al je moed vereisen en off-piste mogelijkheden.

Skigebied

Breuil-Cervinia

Hoogteligging dorp

2050 m

Aantal km piste

193 km in skigebied Breuil-Cervinia

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
82 103 15 11 12 5 0 0

Toeristische informatie

AIAT Monte Cervino-Breuil Cervina

Tel. 0039-0166-949136
Cervinia@turismo.vda.it
www.montecervino.it

Skischolen

Drie skischolen gevestigd waar de cursussen zes dagen duren en gemiddeld 160 euro kosten. Sessies worden gehouden op de pisten en de oefenweides met volleerde instructeurs die, weliswaar op aanvraag, ook een mondje Nederlands kunnen spreken.

Kinderinfo

Voor kinderen is er voldoende (ski)kinderopvang voorzien vanaf één jaar, een babylift en een lopende band lift.

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier gemakkelijk komen skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, snowraften, zwemmen, rodelen, curlen, paragliden, tennissen, schaatsen en fitnessen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt in de dertig restaurants, tientallen bars en cafés, vijf pubs, twee disco's, het casino en de bioscoop. 

Afstand tot Brussel

914 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Torino

Dichtstbijzijnde treinstation

Chatillon-Saint Vincent

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?