Home » Zwitserland » Skidorp Brig print deze pagina
icon skigebied Brig

Skidorp Brig (Zwitserland)

Algemene info

De stad Brig situeert zich in het zonnige Oberwallis, aan de voet van de mooie Simplonpas. Het is een goed vertrekpunt voor uitstapjes, mits het op het knooppunt van internationale verkeerswegen gelegen is. Zo ligt het op de route van de beroemde Glacier-Express die Zermatt met St. Moritz verbindt. De plaats is vooral geroemd voor de mooie oude binnenstad met patriciërshuizen, gezellige cafés en hotels die uitnodigen tot vertoeven. Met het Stockalperpalast herbergt Brig één van de belangrijkste paleisbouwwerken van Zwitserland. Bovendien kent het een rijke en interessante geschiedenis die u ter plekke door tochten onder begeleiding van een alwetende gids kan ontdekken. 

Skigebied

Aletschgebiet

Hoogteligging dorp

837 m

Aantal km piste

273 km in skigebied Aletschgebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 113 53 18 6 17 0 2

Toeristische informatie

Brig Belalp Tourismus

Bahnhof
Postfach 688
3900 Brig
Tel. +41 (0)27 921 60 30
Info@brig-belalp.ch

Skischolen

Een enkele skischool aanwezig met slechts tien skileraren. Een alpinecursus kost je 95 euro en duurt vijf dagen. Voor de snowboardlessen gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

In Brig zijn kinderopvang en een babyliftje voorzien. 

Activiteiten

Brig kent heel wat activiteiten, je vervelen omdat je niet weet wat te doen is hier dus wel een erg slecht excuus! Allereerst is er het Stockalperslot: een barok paleis, gebouwd door handelsmagnaat Kaspar Jodok von Stockalper. Hij verdiende in de 17e eeuw met zout-, zijde- en andere warenhandel via het door hem verbrede muilezelpad over de Simplonpas een waar vermogen. Ten tweede is er de oude, bewonderenswaardige binnenstad van Brig. Er worden geleide tochten georganiseerd langs de patriciërshuizen, de bedevaarts- en bestuurskerk en Sebastianskapel met een woordje uitleg. Op de derde plaats staat het Brigerbad: één van de grootste openluchtwarmwaterbaden van Zwitserland met warmwatergrottenzwembad en waterglijbaan. Ten vierde wordt er een wandeltocht voorzien over de Simplonpas van Brig naar Gondo, de ruggengraat van het Ecomuseum Simplon, dat over de geschiedenis van de pas van Stockalper tot Napoleon handelt. Ten laatste is er nog de Lötschberg-Südrampe: een begeleide bergwandeling langs de steppeachtige droge en hete zuidelijke hellingbaan van de Lötschbergspoorlijn. Een erg bekende en mooie panoramawandeling.

Evenementen

In januari wordt de Belalp Derby gehouden: een twaalf kilometer lange heksenafdaling voor maximum duizend als mannelijke of vrouwelijke heks verklede deelnemers. Op tijd inschrijven voor dit evenement is dus een must. In augustus vindt het schaapherdersfeest plaats. Het is een erg traditioneel gebeuren met jodelmis en Schafscheid of schapenmarkt, gesitueerd op de helling van de Aletschbord in Belalp.

Sport & Fitness

Brig biedt heel wat sportmogelijkheden aan. Daaronder vallen natuurlijk skiën, snowboarden, rodelen, langlaufen, wandelen en dergelijke. Maar ook squashen, zwemmen, indoor tennissen en fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is er tamelijk uitgebreid. Maar liefst vijftig restaurants om je smaakpapillen te stimuleren, tien bars, een pianobar, tien cafés, twee wijnbars en een pub om wat sfeer te creëren. Daarenboven nog een disco en een dancing om ook na twaalven nog wat leven in de brouwerij te brengen. Meer off-piste mogelijkheden zijn de bioscoop, de concertzaal, de bibliotheek en de verschillende kunstgalerieën. 

Afstand tot Brussel

768 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 300 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?