Home » Zwitserland » Skidorp Brigels print deze pagina
icon skigebied Brigels

Skidorp Brigels (Zwitserland)

Algemene info

Het kwaliteitskenmerk "Gezinnen welkom" pleit voor de gezinsvriendelijkheid van vakantiebestemming Brigels. Het familieoord is gelegen in het Bündner dal van de Voorrijn, het Surselva en bezit over een gezellig-ontspannen sfeer. Het dorp zorgt naast het ski- en snowboardgebeuren bovendien voor veel afwisseling met zijn talrijke rodel- en wandelpaden, ijsveld en mogelijkheden tot snowtubing of sneeuwschoen-schatzoeken. De nabijheid van de Alpenarena Flims-Laax-Falera biedt de mogelijkheid om op een relatief kleine afstand een erg groot skigebied te verkennen. Wanneer de weergoden het laten afweten, is een dagtocht naar de om haar architectuur beroemde therme Vals een mooi alternatief. 

Skigebied

Ferienregion Brigels

Hoogteligging dorp

1289 m

Aantal km piste

75 km in skigebied Ferienregion Brigels

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 42 7 4 3 0 0 0

Toeristische informatie

Brigels/Surselva Information

Crestas-sut
7165 Brigels/Brell
Tel. +41(0)81 941 13 31
Info@brigels.ch

Skischolen

Vakantiedorp Brigels bezit over twee skischolen met 50 leraren. Er is een oefenweide aanwezig en les volgen in het Nederlands is mogelijk. De alpinecursus duurt vijf dagen en bedraag 160 euro. Voor de snowboardcursus gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Aan het onthaal van de toeristische dienst ligt een overzicht klaar voor de ouders met een aantal beschikbare babysitters en crèches in de buurt. Daarenboven is er een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien voor de jonge telgen terwijl de ouders hun hart ophalen in het vakantieoord. Ook is er een babylift en een lopende band lift bruikbaar. 

Evenementen

In augustus staat het Festival da Teater Rumantsch op de kalender.

Sport & Fitness

Naast de pistes ligt er ook een aanzienlijk aantal wandelpaden, rodelbanen en ijsbanen. Je kan gaan paragliden, zwemmen of relaxen in het massagecenter of de openbare sauna. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski houdt vooral veel eet- en drankgelegenheden in. Er zijn zo'n 13 restaurants, een bar en 13 pubs. Verder is er slecht één disco. Ook is er een bibliotheek en een volksmuseum aanwezig. 

Afstand tot Brussel

768 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 165 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Tavanasa - Breil/ Brigels op 5 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?