Home » Italië » Skidorp Brixen print deze pagina
icon skigebied Brixen

Skidorp Brixen (Italië)

Algemene info

Door de onder meer zuiderse groentenkraampjes onder de warme zon, besef je al vlug dat je bent aanbeland in het Italiaanse Zuid-Tiro gesitueerde Brixen. Het resort is gekend om zijn kloosterhof, de tweetorige domkerk Maria Hemelvaart en, ten zuiden daarvan gelegen Johanneskerk, waar enkele vroeg-gotische fresco's te bewonderen zijn. De charmante stad wordt gekenmerkt door het eeuwenoude erfgoed waar het plaatselijke bestuur uitermate goede zorg voor draagt. Het plaatsje straalt dan ook een erg rustiek en traditioneel karakter uit. Toch is het zo maar even de derde grootste stad van Zuid-Tirol, en is er dus ook genoeg te beleven, zowel on- als off-piste. Boven de samenvloeiing van de Eisack en d Rienz liggen enkele idyllische afdalingen, die tegemoet komen aan elke moeilijkheidsgraad. Ook interessant is de gunstige ligging ten opzichte van de Skiwelt, Westenhof en de Kitzbüheler Alpen. 

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Eisacktal

Hoogteligging dorp

1300 m

Aantal km piste

97 km in skigebied Eisacktal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
22 53 12 12 9 4 0 0

Toeristische informatie

Tourismusverband Brixental

Tel. 0043-5357-2000200
Brixen@kitzbuehel-alpen.com
www.kitzbuehel-alpen.com

Skischolen

Twee skischolen aanwezig. De cursussen duren zes dagen en kosten gemiddeld honderd euro. Sessies verlopen op de oefenweide of de pisten.

Kinderinfo

Voor de engeltjes is er een skikinderopvang, babylift en een lopende band lift beschikbaar in Brixen. Allen vanaf drie jaar toegankelijk.

Sport & Fitness

Gasten kunnen in Brixen zwemmen, skiën, rodelen, ballonvaren, snowboarden, wandelen, schaatsen, langlaufen, tennissen, paragliden, en deelnemen aan de fakkeltochten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Après-ski telt tien eetgelegenheden, vijf bars, vier cafés, vijf pubs, twee disco's, twee dancings en een theater. Tijd om een stapje in de wereld te zetten dus.

Afstand tot Brussel

879 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?