Home » Oostenrijk » Skidorp Brixen im Thale print deze pagina
icon skigebied Brixen im Thale

Skidorp Brixen im Thale (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse skidorp Brixen im Thale ligt in het dal van Brixen in de Kitzbüheler Alpen. De gemeente is al sinds het begin van de 20ste eeuw bekend als een kuuroord. Dankzij de aandacht die in dit gebied uitgaat naar het toerisme komen de mensen ook massaal naar het dorp. Naast skiën en snowboarden kan je hier ook ontspannen in het zwembad, een winterwandeling maken of rodelen.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

279 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5357-20000200

E-mail: brixen@kitzbuehel-alpen.com

Website: www.kitzbuehel-alpen.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Brixen im Thale zijn er twee skischolen actief waar je lessen kan volgen. Voor 55 euro kunnen kinderen en volwassenen skilessen krijgen in skischool Aktiv. Snowboarders hoeven iets minder te betalen voor een dag les in groep. Zij tellen slechts 50 euro neer. In de andere skischool gelden dezelfde tarieven.

Kinderinfo

Voor de allerkleinsten is er in Kirchberg een peuterschooltje waar ze kunnen spelen. De iets oudere kinderen trekken beter naar de kinderopvang in Brixental. Zelfs als je 's avonds er eens uit wil met twee kan je beroep doen op de babysitterdiensten in het dorp.

Activiteiten

Buiten de pisten kan je in de winter gaan schaatsen, ijsstokschieten, kegelen of een rit met de arrenslee maken. Als je je tot de echte durvers rekent, kan je proberen om stunts uit te halen in het motorcrosspark. Tijdens de zomermaanden is er de mogelijkheid om te zwemmen, golfen, wandelen in het natuurpark van het Spertental waar je trouwens ook heerlijke massages kan krijgen.

Sport & Fitness

Als onderdeel van het skigebied Wilder Kaiser kan je in dit skidorp gebruik maken van 279 kilometer piste en 180 kilometer aan loipen. Uitdagende afdalingen of brede pisten, je vindt ze allemaal in dit oord. Voor de snowboarders is er nog een leuk extraatje. Zij hebben immers nog een funpark waarin ze het beste van zichzelf kunnen geven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hoewel het nachtleven hier niet bijzonder uitgebreid is, zijn enkele cafés wel de moeite. Bezoek zeker de PapalaPub en de Trapolino-Bar als je van een lekkere cocktail wil genieten. Bovendien is er een discotheek in het dorp waar je tot in de vroege uurtjes op de dansvloer kan staan. Ontspan je je liever door aan tafel te schuiven, dan zal een van de tientallen restaurants je zeker bekoren.

Afstand tot Brussel

906 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kirchberg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?