Home » Oostenrijk » Skidorp Bruck am Grossglockner print deze pagina
icon skigebied Bruck am Grossglockner

Skidorp Bruck am Grossglockner (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dorp Bruck grenst in het skigebied Europa Sportregion aan de dorpen Zell am See en Kaprun. Met 138 kilometer pisten kan elke wintersporter hier een topvakantie doorbrengen. Bovendien zijn er naast de piste nog tal van andere activiteiten waaraan je plezier beleeft. Als je naar Bruck afzakt, kies je bewust voor een sportvakantie. Toch zorgt de après-ski op tijd en stond voor voldoende ontspanning.

Skigebied

Europa Sportregion

Hoogteligging dorp

756 m

Aantal km piste

138 km in skigebied Europa Sportregion

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 49 32 20 17 8 4 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-6545-7295

E-mail: info@grossglockner-zellersee.info

Website: www.grossglockner-zellersee.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Bruck heeft een skischool waar je de nodige vaardigheden kan aanleren. Een groepsles voor skiërs van een dag komt neer op 56 euro voor beginners. Gevorderden betalen voor een halve dag 48 euro. Voor snowboarders hangt er een prijskaartje van 63 euro vast aan een groepscursus van een dag. Als je opteert voor een privéles kost een uur begeleiding 58 euro. In deze school is het ook mogelijk om je materiaal te huren.

Kinderinfo

Kinderen en tieners kunnen in de skischool aangepaste lessen volgen voor 56 euro per dag, maar verder zijn er van de gemeente uit geen specifieke kinderopvangmogelijkheden. Afhankelijk van je verblijfplaats is het wel mogelijk om over een vorm van opvang te beschikken.

Activiteiten

In de winter worden er in dit dorp nog andere activiteiten georganiseerd die wintersporters zeker zullen weten te pruimen. Zo kan je gaan schaatsen, wandelen en paardrijden. In de Fun World kan je bovendien met de snowbike rondtoeren. Wanneer het weer wat warmer wordt kan je ook boogschieten, fietsen, vissen en aan Nordic walking doen.

Sport & Fitness

Bruck ligt in een sneeuwzeker skigebied dankzij de gletsjer Kitzsteinhorn. De sneeuwpret kan hier alvast beginnen voor veel sportliefhebbers met 138 kilometer aan pisten en 58 kilometer loipen. Langlaufers hoeven echter niet weg te blijven omwille van het beperkt aantal loipes. Er is een gemakkelijke aansluiting met het Pingza netwerk dat 200 kilometer lang is.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Ontdek alvast de Oostenrijkse keuken in een van de restaurants of ga gezellig iets drinken in een bar of pub. Een nachtje stevig doorzakken is hier absoluut mogelijk, maar dat betekent nog niet dat het hier barst van de cafés. Ongeveer tien bars en een dancing zijn in dit dorp aanwezig. Kortom een flinke kroegentocht zal hier niet op een sisser aflopen.

Afstand tot Brussel

1154 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Zell am See

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?