Home » Andorra » Skidorp Canillo print deze pagina
icon skigebied Canillo

Skidorp Canillo (Andorra)

Algemene info

In het oudste dorp van Andorra lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De middeleeuwse invloeden zijn namelijk niet weg te slaan uit Canillo. Hier bent u even afgesloten van de wereld en hoeft u niet over de koppen te lopen, maar kunt u in alle rust genieten van uw vakantie. Canillo wordt bovendien in tweeën verdeeld door de rivier Monteau. Maar het is niet alleen de overweldigende natuur die je naar deze gemeente doet afzakken. Wintersporters zullen zich hier immers niet gauw vervelen met de talloze loipen en pisten. In deze gezellige gemeente kunnen jong en oud een topvakantie spenderen en als het eens slecht weer is, moet je zeker naar het sportcentum Palau de Gel gaan.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

GrandValira

Hoogteligging dorp

1531 m

Aantal km piste

193 km in skigebied GrandValira

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
99 53 41 25 30 1 3 0

Toeristische informatie

Tel: 00376-751-090
E-mail: vdc@andorra.ad
Website: www.grandvalira.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be. 

Skischolen

Voor de gebieden El Tarter, Soldeu en Canillo is er slechts een skischool waar je terecht kan, maar het is er wel eentje van formaat. De school heeft verschillende vestigingen en geniet wereldwijde bekendheid dankzij de ervaren instructeurs. In de groepslessen leer je samen met negen anderen de nodige skivaardigheden en de juiste technieken. Een programma van vijftien uur kost 108 euro. Als je daarentegen geen volledige cursus wil volgen, maar enkel een dag enkele opfrissingstips wenst, tel je ongeveer 40 euro neer. Een privéles van vier uur heeft daarentegen een prijskaartje van 72 euro. Deze vestigingen hanteren overal dezelfde tarieven.

Kinderinfo

Voor de allerkleinsten voorziet Canillo vier verschillende crèches waar uw peuters naar hartenlust kunnen spelen met de andere kinderen. Voor de kleuters zijn er bovendien speciale ski- en snowboardprogramma’s. Aan de hand van leuke lessen krijgen ze de wintersport helemaal onder de knie. Daarnaast heeft het dorp een speciaal skigebied uitsluitend voor kinderen, namelijk een aparte oefenweide waar muziek gedraaid wordt en er enkele herkenbare stripfiguren op de pisten aanwezig zijn. Om de allerkleinsten op te vangen komt de prijs neer op 37 euro per dag, maar je kan jouw kinderen ook een halve dag of slechts een uur in deze crèches afzetten. Vijf dagen op de pisten komt dan weer overeen met 143 euro.

Activiteiten

Wie een sportieve dag naast de pisten wil beleven of pech heeft met het weer, brengt best een bezoekje aan het centrum Palau de Gel. Je kan er immers hockeyen, zwemmen, tennissen, fitnessen, squashen, skaten en aan aerobic doen, kortom hier kan je je uren bezighouden met het hele gezin. Om van de overweldigende natuur te genieten kan je er bovendien een dag op uittrekken met tal van excursies. Vergeet ook niet het automuseum te gaan bezoeken en een rit met de snowbike te maken. Maar het kan nog spectaculairder, hier kan je immers paintballen in de sneeuw.  

Sport & Fitness

Wintersporters die in Canillo hun dagen enkel willen doorbrengen op de pisten, kunnen dat perfect. Het skidorp ligt in het gebied Grandvalira, waar er voor de skiërs en snowboarders 193 kilometer aan pisten voorzien zijn. De beginners kunnen hier even hard genieten als de professionals, want er zijn ongeveer evenveel afdalingen aanwezig voor elk type wintersporter. Daarnaast kunnen de snowboarders zich ook nog te goed doen aan een halfpipe, drie quarterpipes en drie funparken. Voor de langlaufers heeft deze regio heel wat minder in de aanbieding. Zij moeten het immers stellen met 35 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Canillo kan je niet bepaald van een bruisend nachtleven spreken omdat het aanbod eerder beperkt is. Toch is er hier een echte place to be. Voor een avond vol plezier trekken de meeste vakantiegangers immers naar de Pub Camping Pia. Daar kan je tot in de vroege uurtjes genieten van de lokale sfeer. Neem ook eens een kijkje in Pub la Roda voor een gezellige après-ski of een nachtje stappen. Verder zijn er nog enkele restaurants in deze streek aanwezig waar je de talrijke delicatessen kan proeven.

Afstand tot Brussel

1150 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?