Home » Italië » Skidorp Cavalese print deze pagina
icon skigebied Cavalese

Skidorp Cavalese (Italië)

Algemene info

Centraal in het Val di Flemme gelegen situeert zich het mooie Cavalese. In de buurt is het vooral gekend om zijn spetterende schaatsdisco die er van tijd tot tijd wordt georganiseerd. Daarbuiten lijkt het eerder onbekend voor de vakantiegangers. Maar dat levert tegen de verwachtingen in ook heel wat voordelen op. Het oord mag zich dan wel niet het modernste of meest mondaine noemen, laat staan drukst bezochte, maar de pistes zijn er altijd erg rustig, wachttijden kent men er niet en Cavalese mag zich nog trotse bezitter noemen van het authentieke Italiaanse karakter in de bergen. Vanaf de zuidelijke kant van de regio brengt een gondel die de wintersporters naar een leuk tussenstation brengt. Van daaruit kan je veel kanten op die je steeds naar de mooiste plekken op de trajecten terug voeren. Beginners en licht gevorderden kijken wel beter uit als ze op de zwarte afdaling terecht komen. Deze staat helaas niet bijster goed aangegeven. 

Skigebied

Fleimstal & Obereggen

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

105 km in skigebied Fleimstal & Obereggen

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
31 50 13 10 22 7 0 0

Toeristische informatie

ApT Val di Flemme

Tel. 0039-0462-241111
Info@visitfiemme.it
www.visitfiemme.it

Skischolen

Eén skischool aanwezig waar de cursussen vijf dagen duren en gemiddeld 100 euro kosten. Met uitzondering de alpinecursus: zonder enige aanleiding is deze zomaar even 70 euro duurder.

Kinderinfo

Voor kinderen is er een skikinderopvang vanaf drie jaar voorzien.

Sport & Fitness

Er wordt in Cavalese aan snowboarden, skiën, wandelen, curlen, rodelen, langlaufen, schaatsen, zwemmen en paragliden gedaan.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt nederig maar gezellig in de twintig restaurants, tien bars, vijf cafés, vijf pubs, wijnbar, disco, bioscoop, theater en concertzaal.

Afstand tot Brussel

959 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Verona

Dichtstbijzijnde treinstation

Auer

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?