Home » Zwitserland » Skidorp Celerina print deze pagina
icon skigebied Celerina

Skidorp Celerina (Zwitserland)

Algemene info

Vakantiedorp Celerina ligt te midden van de streek Engadin/St. Moritz. De afstanden onderling zijn relatief kort, dus gasten kunnen om het even waar naartoe. Deze plaats gaat bovendien door voor de zonnigste in heel Engadin dankzij haar centrale ligging. De bestemming heeft ook heel wat te bieden: rustige wandeltochten door de dromerige lariksbossen of hoogalpien bergbeklimmen over de rotsen en het ijs. Gezellige routes met de bergbanen naar de mooiste vergezichten of genieten van de eersteklas kerkconcerten zijn ook mogelijk. 

Skigebied

Oberengadin

Hoogteligging dorp

1730 m

Aantal km piste

326 km in skigebied Oberengadin

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
62 212 49 43 39 16 0 5

Toeristische informatie

Celerina Tourist Information

Plazza da la Staziun 8
Postfach 64
7505 Celerina
Tel. +41 (0)81 830 00 11
Celerina@estm.ch

Skischolen

Eén skischool aanwezig met een uitgestrekte oefenweide. De alpinecursus bedraagt zo'n slordige 380 euro voor vijf dagen onderrichting. De snowboardcursus is al even gepeperd voor dezelfde duur. De langlaufcursus is opmerkelijk goedkoper voor vijf dagen met een gemiddelde 140 euro. 

Kinderinfo

Voor de kroost is er een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien. Beiden zijn toegankelijk voor kinderen vanaf vier jaar. Het kost de ouders 85 euro voor vijf uur per dag, inclusief lunch. Deze laatste kan weggelaten worden, indien gewenst. Dan komt het bedrag neer op 70 euro. Verder is er nog een babylift en lopende band aanwezig.

Evenementen

De zomer in Celerina zit volgeboekt met feesten en festivals. En natuurlijk is er dan nog het jaarlijks terugkerende New Orleans Jazz Festival. 

Sport & Fitness

Skiën, snowboarden, bergbeklimmen, langlaufen, wandelen, schaatsen, curlen, rodelen, enzovoorts. Celerina kent een aanbod dat ruim voldoet aan de eisen van de gemiddelde vakantieganger in een wintersportgebied. De sauna en het massagecenter bieden ontspanning. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het après-skiaanbod telt ruim 22 restaurants, negen bars, een pianobar en twee cafés. Ook zijn er enkele kunstgalerijen te bezichtigen.

Afstand tot Brussel

856 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 220 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

Celerina

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?