Home » Frankrijk » Skidorp Chamrousse print deze pagina
icon skigebied Chamrousse

Skidorp Chamrousse (Frankrijk)

Algemene info

Skidorpje Chamrousse is gelegen in een klein, maar leuk skigebied dat ideaal is voor mensen die niet per se grote tochten willen maken. Wel kan je er als beginnende en gevorderde wintersporter goed uit de voeten. Aan de linkerzijde van dit oord bevinden zich de zwarte en rode pistes. Twee van deze laatstgenoemde zijn bovendien Olympische pistes. Aan de rechterkant van de regio liggen de blauwe en de groene trajecten, die veelal door bossen lopen. Er zijn twee snowparken, een boardercross en een slopestyle. Langs de gondel kan bij het vallen van de avond ook nog gesport worden, dankzij de onlangs geplaatste verlichting. 

Skigebied

Chamrousse

Hoogteligging dorp

1700 m

Aantal km piste

90 km in skigebied Chamrousse

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
38 31 23 13 10 1 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Chamrousse

Tel. +33 (0)476 89 92 65
info@chamrousse.com

Skischolen

Er is één skischool met oefenweides aanwezig. Lessen in het Nederlands zijn mogelijk op aanvraag en verplicht in groep. De cursussen kosten gemiddeld 115 euro en duren zes dagen. 

Kinderinfo

Voor de jongsten is er een kinderopvang en skikinderopvang voorzien vanaf drie maanden. Daarenboven is er ook een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift gevestigd. 

Sport & Fitness

Gasten komen hier skiën, wandelen, langlaufen, snowboarden, curlen, rodelen, hondensleeën, schaatsen, paragliden of een tocht maken met de sneeuwscooters. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een degelijke après-ski met 27 restaurants, vier bars, vier cafés, vier pubs, een tea room, een disco, een dancing en een bioscoop. 

Afstand tot Brussel

869 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon op 95 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Grenoble op 30 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?