Home » Frankrijk » Skidorp Châtel print deze pagina
icon skigebied Châtel

Skidorp Châtel (Frankrijk)

Algemene info

Het Franse vakantieoord Châtel ligt ingeklemd tussen twee mooie Zwitserse plaatsen, namelijk Morgins en Torgon. Aangezien de Zwitsers de euro nog niet hebben ingevoerd, betekent dat helaas wel dat je je paspoort én twee geldbeugels moet meedragen op de piste. Het zonnige pistegebied boven Châtel gelegen, noemt erg toepasselijk Super-Châtel. De meeste oefenweides en beginnerspistes van de scholen bevinden zich hier. De gevorderden onder ons nemen beter de skibus richting Plaine Dranse. 

Skigebied

Les Portes du Soleil

Hoogteligging dorp

1200 m

Aantal km piste

650 km in skigebied Les Portes du Soleil

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
318 267 65 195 80 10 4 0

Toeristische informatie

Office de tourisme Châtel

Tel. +33 (0)450 73 22 44
touristoffice@chatel.com

Skischolen

Vijf skischolen met verschillende oefenweiden hebben zich hier gevestigd. Ruim 120 instructeurs maken lessen in het Nederlands mogelijk op aanvraag. De cursussen kosten in het algemeen 130 euro en bedragen gemiddeld zes dagen. 

Kinderinfo

Voor kinderen is er een kinderopvang en skikinderopvang voorzien vanaf drie maanden. Ook is er een kinderkaroussel en een babyliftje beschikbaar. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier natuurlijk skiën, snowboarden, wandelen, langlaufen en rodelen, maar ook schaatsen, paragliden, paardrijden, curlen en deelnemen aan fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven is er degelijk met zijn 37 restaurants, acht bars, acht cafés, twee tea rooms, een wijnbar, acht pubs, een disco, een dancing en twee bioscopen. 

Afstand tot Brussel

788 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 72 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Thonon op 40 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?