Home » Italië » Skidorp Courmayeur print deze pagina
icon skigebied Courmayeur

Skidorp Courmayeur (Italië)

Algemene info

In de Valle d'Aosta is het bergdorp Courmayeur zonder twijfel wel het meest aangename oord om te vertoeven door zijn aantrekkelijke sportaanbod, gastvrije inwoners en mooie omgeving. Het is een traditioneel gebouwd, eerder oud stadje dat zich situeert aan de voet van de wereldberoemde Mont Blanc. Liefhebbers van heinde en verre trekken deze richting uit voor het bergbeklimmen waar Courmayeur tegenwoordig in binnen- en buitenland om bekend staat. Bovendien zijn er in het centrum enkele stijl-en smaakvolle boetieks gevestigd waardoor vrouwelijk schoon hier van tijd tot tijd door de dorpskern schrijdt. Die kern is bovendien autovrij. Wat interessant is voor de jonge gezinnen met kinderen die hun energie ergens in kwijt moeten. Aan de andere kant van de Mont Blanc-tunnen bevindt zich Chamonix: één van de beroemdste wintersportplaatsen in Frankrijk. Handig voor de gasten die graag over wat uitwijkmogelijkheden beschikken tijdens hun verblijf. 

Skigebied

Courmayeur

Hoogteligging dorp

1224 m

Aantal km piste

36 km in skigebied Courmayeur

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

AIAT Monte Blanco

Tel. 0039-0165-842060
Courmayeur@turismo.vda.it
www.aiat-monte-bianco.com

Skischolen

Twee skischolen waar de lessen mogelijk in het Nederlands gegeven worden, mits op aanvraag en in groepsverband. De cursussen duren vijf dagen, 15 uur en bedragen gemiddeld 180 euro.

Kinderinfo

Voor kinderen is er een skikinderopvang vanaf drie jaar voorzien, een babylift en een lopende band lift.

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier skiën, snowboarden, schaatsen, zwemmen, wandelen, langlaufen, hondensleeën, curlen, rodelen, squashen, tennissen, paragliden, fitnessen, enzovoorts.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt in de honderd eetgelegenheden, tientallen bars, cafés en pubs, drie wijnbars, een disco, een bioscoop, een theater en een concertzaal. Genoeg te beleven wanneer de avond valt dus!

Afstand tot Brussel

967 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève

Dichtstbijzijnde treinstation

Pré St.Didier

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?