Home » Zwitserland » Skidorp Crans-Montana print deze pagina
icon skigebied Crans-Montana

Skidorp Crans-Montana (Zwitserland)

Algemene info

Crans-Montana photo, copyright:

De twee buurplaatsen Crans en Montana vormen samen op een hoogte van 1500 m één van de grote Walliser vakantiebestemmingen. Crans-Montana is gelegen op een door de zon verwend bergplateau, hoog boven het Rhônedal. Het is een erg flexibele regio. Zo zijn in de zomermaanden de groene heuvels ideaal als golfterrein, terwijl koning winter deze in zijn hoogdagen weer opeist als sportparadijs voor de langlaufers en wandelaars. En naast de loipes voor de klassieke sportstijl, is er ook een speciale piste aanwezig voor skaters. De pistes gaan van brede en open carvingtrajecten tot gemiddeld steile diepsneeuwafdalingen. Voor ieder wat wils dus. 

Skigebied

Crans-Montana

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

140 km in skigebied Crans-Montana

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
40 80 20 14 6 7 0 0

Toeristische informatie

Crans-Montana Tourisme

Avenue de la Gare
Case postale 372
3963 Crans-Montana
Tel. +41 (0)27 485 04 04
Information@crans-montana.ch

Skischolen

Maar liefst vijf aanwezig skischolen die 350 leraren bieden op de oefenweide. Lessen worden ook in het Nederlands gegeven. Een alpineskicursus kost er gemiddeld 130 euro en duurt zo'n vijf dagen. De snowboardsessies duren even lang en zijn een kleine acht euro goedkoper. 

Kinderinfo

Kinderopvang is voorzien vanaf twee jaar en voor overwegend negen uur per dag aan 35 euro, exclusief lunch. Skikinderopvang gaat van start vanaf drie jaar en omvat zes uur per dag aan 35 euro, exclusief lunch. Verder zijn er een kindercarrousel, een babylift en een lopende bandlift aanwezig. 

Evenementen

Jaarlijks op de kalender keren terug: in juni het Ochsner Sport Terrific Crans-Montana: een groepsestafette tot aan de gletsjer Plaine-Morte. In september wordt het Omega European Masters op poten gezet: voor het op één na grootste golftoernooi komt hier de elite bij elkaar. In diezelfde maand wordt het Internationaal heteluchtballonfestival georganiseerd. Een wedstrijd en tevens kleurrijk spektakel, waarbij passagiersvluchten in een kabelballon tot de mogelijkheden behoren.

Sport & Fitness

Wellness, sport en fitness beschikken over een extensief aanbod naar de bezoekers toe. Pistes, wandelpaden, langlaufloipen, rodelbanen, fakkeltochten, indoor tennisbanen, squashfaciliteiten, ballonvaartmogelijkheden, ijsbanen, een curlingbaan, dog sleds, snow scooters, een sauna, een fitness centrum, een solarium, een thermaalbad, een massage center, en zo lijkt het eindeloos door te gaan. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski en nightlife kent een myriade aan mogelijkheden. Gasten hebben een keuze uit ruim 80 degelijke eetgelegenheden, 25 bars, 7 pianobars, 50 cafés, vier tea rooms, een wijnbar, 50 pubs, twee disco's, twee dancings, een bioscoop, een concertzaal en zelfs een casino. Cultuurfanaten kunnen een bezoek brengen aan de bibliotheek of het volkmuseum. 

Afstand tot Brussel

842 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 180 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Sierre op 15 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo

Highlifeplus Recommended Places

Highlifeplus beoordeelt hotels, restaurants, wellnessgelegenheden, bars etc. en beloont enkele met het HighlifePlus-recommended label. Bekijk hieronder welke places recommended zijn in dit gebied.

  • Photo of Hostellerie du Pas de L’Ours

    Hostellerie du Pas de L’Ours

    Chef Franck Reynaud, met Provençaalse roots kookt met een knipoog naar zijn herkomst streek. De ingrediënten zijn kraakvers, smaakvol en met een moderne toets in de presentatie. De gelakte duif met zoethout en een brunoise van mango waren twee van de toppers uit het menu. In al zijn gerechten worden enkel de beste seizoensproducten verwerkt, meestal vergezeld van geselecteerde streekwijnen. De hotelgasten verwent de chef ’s morgens met brood en gebak van een al even hoog niveau.

  • Photo of Restaurant Didier De Courten - Hotel Terminus

    Restaurant Didier De Courten - Hotel Terminus

    In het "Hotel Le Terminus", daterend van 1870, vindt u het restaurant "Didier de Courten". Een team van maar liefst dertig personen onder leiding van Didier zorgt elke ‘service’ voor de culinaire verwennerij van de gast. Gnocchi met saffraan en groene asperges, gekarameliseerde kalfszwezerik met morieljes, geserveerd en gedresseerd met oog voor detail, zijn maar enkele juweeltjes van de hand van deze topchef


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?