Home » Oostenrijk » Skidorp Dalaas-Wald print deze pagina
icon skigebied Dalaas-Wald

Skidorp Dalaas-Wald (Oostenrijk)

Algemene info

In het skigebied Klostertal liggen de twee dorpen Dalaas en Wald aan de voet van de berg Sonnenkopf, grenzend aan het skigebied Arlberg. Het is een klein oord waar je vooral een gezellige wintervakantie kan beleven. Of je nu enkel wil skiën en snowboarden of liever eens wat meer variatie hebt, er zijn tal van mogelijkheden om je vakantie naar wens in te vullen. Zo kan je zeker eens een bezoekje brengen aan het Klostertalmuseum in Wald, maar is het ook mogelijk om een namiddag de bergen in te trekken dankzij de gemarkeerde wandelroutes.

Skigebied

Klostertal

Hoogteligging dorp

1073 m

Aantal km piste

31 km in skigebied Klostertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
10 19 2 5 3 1 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5585-7244

E-mail: info@klostertal.info

Website: www.klostertal.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Het Oostenrijkse dorp heeft een skischool waar je lessen kan volgen. Een groepscursus van een dag komt neer op 50 euro per persoon zowel voor kinderen als volwassenen. Aan een persoonlijke begeleiding voor een dag hangt dan weer een prijskaartje van 180 euro vast.

Kinderinfo

In het kinderparadijs Schneemannland kunnen de allerkleinsten zich naar hartenlust uitleven. Spelenderwijs leren ze omgaan met sneeuw en de sport. Voor een dag betaal je hier 50 euro plus een supplement van 10 euro als je kind tijdens de middag ook blijft.

Activiteiten

Verandering van spijs doet eten en dat hebben ze goed begrepen in Dalaas-Wald. Hier kan je onder andere gaan rodelen, tennissen, zwemmen, wandelen, fietsen en vissen tijdens jouw vakantie. Zowel in de winter als in de zomer zijn er ruim voldoende activiteiten om je dagen te vullen.

Sport & Fitness

Dalaas-Wald maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Klostertal. Die regio heeft eerder een bescheiden pistenetwerk van 31 kilometer met voornamelijk rode en blauwe pisten. De professionals zullen hier waarschijnlijk hun gading niet vinden, maar gezinnen kunnen hier samen hun vakantie op de latten doorbrengen zonder dat ze opgaan in de menigte. Door de brede pisten kan je immers een goed overzicht bewaren. Voor langlaufers is er bovendien 23 kilometer aan loipen aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Op een bruisend nachtleven moet je niet hopen als je in dit dorp verblijft. In totaal zijn er amper twee bars aanwezig waar je iets kan gaan drinken.

Afstand tot Brussel

837 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Langen am Arlberg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?