Home » Oostenrijk » Skidorp Damüls print deze pagina
icon skigebied Damüls

Skidorp Damüls (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dorp Damüls ligt in het gelijknamige skigebied en werd in 2006 gebombardeerd tot het dorp waar het meeste sneeuw valt. Vooral snowboarders en skiërs hebben in deze regio het meeste comfort met 64 kilometer pisten evenredig verdeeld over verschillende niveaus. Ook de activiteiten liggen in het verlengde van skiën of snowboarden en zijn dus grotendeels afgestemd op deze wintersporters. Tijdens de zomer is het echter een oord waar fietsers en mountainbikers zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Skigebied

Damüls

Hoogteligging dorp

1432 m

Aantal km piste

64 km in skigebied Damüls

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 49 30 4 13 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5510-6200

E-mail: info@damuels.at

Website: www.damuels.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

De skischool van Damüls heeft maar liefst 70 professionele instructeurs die volledig voor jou ter beschikking staan van december tot april. Snowboarders en skiërs betalen telkens 56 euro per dag om deel te kunnen nemen aan een groepsles. Voor kinderen liggen de tarieven iets lager. Deze groepscursussen kosten namelijk 48 euro. Wie kiest voor een privéles moet dan weer 178 euro ophoesten voor een dag. Bovendien kan je met enkele personen opteren voor persoonlijke begeleiding, maar dan komt er per persoon nog eens twintig euro bij.

Kinderinfo

In de Bunny's Kids' Club wordt er elke dag een andere activiteit voorzien zodat ook kinderen hier een topvakantie kunnen doorbrengen. Zo gaan ze op excursie en trekken ze de bergen in, maar houden ze ook een American Day waar ze ondergedompeld worden in de wereld van cowboy en indiaantje. Als het weer het niet toelaat om een ganse dag buiten te vertoeven, kunnen ze nog altijd schilderen, knutselen en spelen.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden is Damüls voornamelijk gericht op snowboarders en skiërs. Je kan hier ook deelnemen aan de Natural Toboggan Run, maar verder zijn de nevenactiviteiten vooral gericht op de befaamde wintersport. In de zomer openen zich de mogelijkheden om te mountainbiken, wandelen en beachvolleybal te spelen.

Sport & Fitness

In het sneeuwzekere skigebied Damüls is comfortabel skiën en snowboarden perfect mogelijk met de 64 kilometer aan pisten. Er is bovendien een zo goed als gelijke verdeling tussen de moeilijkheidsgraden waardoor de gevorderde wintersporters hier het beste van zichzelf kunnen geven. Voor de langlaufers zijn er slechts 11 kilometer loipen voorzien, waardoor zij toch een beetje op hun honger blijven zitten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Tijdens de après-ski kan je iets gaan drinken in een van de zeven bars, waaronder Lila Pause, Heike's Schirmbar of Schwarten Stadl. Over een bruisend nachtleven spreken is dan weer een brug te ver. In de drie pubs kan je wel gezellig iets drinken, maar daar blijft het bij.

Afstand tot Brussel

827 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Bludenz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?