Home » Zwitserland » Skidorp Disentis print deze pagina
icon skigebied Disentis

Skidorp Disentis (Zwitserland)

Algemene info

Het rustige Bündner vakantiedorp Disentis situeert zich in het bovenste Voorrijndal van Surselva. Erg karakteristiek én bovendien een publiekstrekker is het grote benedictijnenklooster Disentis, evenals de oorsprong van de Rijn. Deze laatste is te bezichtigen nabij het idyllische Tomameer. Vooral gezinnen voelen zich hier goed op de brede pistes en de snowboarders komen hier opvallend goed terecht. Disentis doet ook goed dienst als freeride-, en skitourparadijs. Tegen het vallen van de avond nodigt de aqua-wellness-oase Bogn Sedrun, in het aangrenzende dorpje uit tot relaxatie. 

Skigebied

Disentis & Sedrun

Hoogteligging dorp

1150 m

Aantal km piste

185 km in skigebied Disentis & Sedrun

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
30 20 10 6 3 1 0 0

Toeristische informatie

Sedrun Disentis Tourismus

Tel. +41 (0)81 920 30 20
Info@disentis-sedrun.ch

Skischolen

Disentis beschikt over twee skischolen die ruim 66 leraren tewerkstellen, met aanwezige oefenweides. De alpinecursus maakt je hier slechts 115 euro armer en duurt vijf dagen. Voor de snowboardlessen betaal je hetzelfde bedrag, enig verschil is dat deze zes dagen duurt. 

Kinderinfo

Het dorp voorziet een skikinderopvang, een babylift en een lopende bandlift. Voor een uitgebreid overzicht van babysitmogelijkheden en crèches in de buurt kunnen gezinnen altijd terecht aan het onthaal van de toeristische dienst. 

Evenementen

In januari wordt de Surselva Marathon op poten gezet: een overwegend moeilijke langlaufmarathon die ook wel de Klein-Engadiner wordt genoemd. In maart kunnen gasten genieten op het Indoor-Festival, waar bands uit de nationale en internationale muziekwereld dit sport- en cultuurcentrum aan de kook brengen.

Sport & Fitness

Disentis biedt de mogelijkheid tot: skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen, paragliden, indoor tennissen, fitnessen, schaatsen, curlen, snow raften, wandelen, enzovoorts. Ontspanning is welgekomen in het solarium, het massagecenter of de sauna.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski en het nachtleven is hier eerder bescheiden, maar daarom niet minder amusant. Disentis beschikt over zo'n twintig degelijke restaurants, acht bars, zeven cafés, twee dancings, een bioscoop en een concertzaal. Misschien minder interessant, maar toch ook aanwezig is de bibliotheek en het volksmuseum. 

Afstand tot Brussel

763 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich/Kloten op 160 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?