Home » Oostenrijk » Skidorp Ebbs print deze pagina
icon skigebied Ebbs

Skidorp Ebbs (Oostenrijk)

Algemene info

Ebbs ligt in het Oostenrijkse skigebied Zahmer Kaiser en maakt deel uit van Kufstein. In dit pittoreske dorp ligt de nadruk niet enkel op de wintersport, maar kan je er gemakkelijk een dagje tussenuit knijpen en naar de dierentuin trekken. Gezinnen zijn hier dus aan het juiste adres. Daarnaast zullen beginners in de skischool de basisvaardigheden aanleren die ze nadien op de vele blauwe pisten kunnen testen.

Skigebied

Zahmer Kaiser

Hoogteligging dorp

475 m

Aantal km piste

22 km in skigebied Zahmer Kaiser

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
20 5 0 9 1 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5372-62207

E-mail: info@kufstein.com

Website: www.kufstein.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In het gebied Kufstein liggen verschillende skischolen waaronder een in Ebbs. De kostprijs voor een groepsles voor skiërs komt neer op 110 euro voor drie dagen, snowboarders kunnen drie dagen les volgen voor 85 euro. Het gaat voor hen telkens om een halve dag groepsbegeleiding. Wie niet zo sociaal is ingesteld en liever alleen les wil krijgen, kan dat voor 45 euro per uur.

Kinderinfo

Kinderen die de sneeuwmat voor het eerst betreden kunnen dat al spelenderwijs met de pisteclown en de skimascotte Walchi. Er zijn bovendien een carrousel en verschillende magische tapijten aanwezig. Voor 8 euro per dag kunnen je kinderen hier een leuke tijd beleven en krijgen ze tijdens de middag ook nog eens een hapje en een drankje toegestopt. Als ze nog iets te klein zijn om op de latten te staan, kunnen ze ook in de Miniclub stilaan kennismaken met de sport. Een halve dag kost je wel 25 euro.  

Activiteiten

Naast de typische winteractiviteiten heeft Ebbs nog wat anders te bieden. Zo is er de dierentuin waar je zeker eens langs moet gaan, kan je op de rivier Inn een romantische boottocht maken of naar de distillerij om te kijken hoe Schnaps nu werkelijk gebrouwd worden. Cultuurliefhebbers kunnen bovendien de restanten van de Oostenrijkse geschiedenis aanschouwen in de plaatselijke kerken.

Sport & Fitness

Dit gebied is zonder twijfel bestemd voor families en gezinnen. Het pistenetwerk van Zahmer Kaiser is 25 kilometer lang en met voornamelijk blauwe pisten is het een oord voor beginners. Ook als je langlaufen nog niet helemaal onder de knie hebt, kan je hier op de 25 kilometer loipen je technieken verfijnen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Feestgangers zullen in dit dorp niet aan hun trekken komen. Hier zijn wel enkele bars en pubs waar je vertier kan opzoeken, maar de gemeente komt 's nachts niet nog eens tot leven. Als alternatief heeft Ebbs verschillende restaurants waar je kan genieten van de Oostenrijkse culinaire kunsten.

Afstand tot Brussel

872 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kufstein

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?